Στα υψηλά δύο εβδομάδων το ευρώ

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014 12:08
UPD:12:14
REUTERS/STEFANO RELLANDINI

Το γεν υποχωρεί έναντι του δολαρίου, μετά το χθεσινό ράλι, ενώ το ευρώ κινείται σε θετικό έδαφος μετά τις απώλειες στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Το δολάριο ενισχύεται 0,5% έναντι του γεν στο 103,48, ανακτώντας κάποιο έδαφος μετά από την πτώση 1,1% τη Δευτέρα, όπου άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και περίπου ένα μήνα, και το 102,85.

Το γεν σημείωσε μεγάλη άνοδο χθες καθώς οι επενδυτές αναγκάστηκαν να μειώσουν τις
short θέσεις τους στο ιαπωνικό νόμισμα, στον απόηχο των αδύναμων στοιχείων για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Οι αναλυτές της BNP Paribas σημειώνουν ότι οι αρνητικές θέσεις στο ιαπωνικό νόμισμα παραμένουν υψηλές και αυτό είναι σημαντικό στοιχείο για την πορεία του νομίσματος. Όπως προσθέτουν, το δολάριο θα δεχθεί έντονες αγοραστικές κινήσεις στην περιοχή του 101,50.

Το δολάριο ανακάμπτει από το χτύπημα που δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα λόγω των στοιχείων των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, ενισχύοντας τις εικασίες στην αγορά σχετικά με την μελλοντική στάση πολιτικής της
Fed απέναντι στον ρυθμό αγοράς ομολόγων.

Το ευρώ αγγίζει το υψηλό δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου, και το 1,3679, μετά τις δηλώσεις του Εβαλντ Νοβότνι ότι η ανάπτυξη της Ευρωζώνης μπορεί να είναι μια ευχάριστη έκπληξη φέτος.

Τα σχόλια του Νοβότνι προσθέτουν στην κακοφωνία που βγαίνει από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ. Μετά και τα σχόλια του Ντράγκι την περασμένη εβδομάδα, τα μηνύματα είναι αντικρουόμενα και μπορεί να κάνουν την αγορά επιφυλακτική απέναντι στο ευρώ, όπως τονίζει ο Βαλεντίν Μαρίνοβ, επικεφαλής της ευρωπαϊκής στρατηγικής νομισμάτων της Citibank.

«Μπορεί ακόμη να υπάρχουν κάποια περιθώρια για το ευρώ να κινηθεί υψηλότερα, αλλά μεσοπρόθεσμα οι πτωτικοί κίνδυνοι είναι υπαρκτοί» , όπως προσθέτει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα