Royal KPN NV: Διπλάσια κέρδη το γ' τρίμηνο

Μετά τη μείωση του κόστους λειτουργίας και του ελλείμματος
Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2004 09:49

ΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη το τρίτο τρίμηνο, αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους λειτουργίας και του κόστους, εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ολλανδίας, Royal KPN NV.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκνα στα 288 εκατ. ευρώ (368,2 εκατ. δολ.) έναντι 139 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν στα στα 2,95 δισ. ευρώ από 3,01 δισ. κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Η εταιρεία, σύμφωνα με 17 οικονομικούς αναλυτές, προβλεπόταν να εμφανίσει καθαρά κέρδη 257 εκατ. ευρώ.

Ο επικεφαλής της, Ad Scheepbouwer, 60 ετών, μείωσε κατά τα 2/3 το χρέος της εταιρείας, που συσσωρεύθηκε από την αγορά αδειών ασύρματης τηλεφωνίας στη Γερμανία, ενώ τον Οκτώβριο ανακοίνωσε την απόλυση 750 εργαζομένων από το τμήμα σταθερής τηλεφωνίας. Τώρα επιδιώκει να επιστρέψει χρήματα στους μετόχους της εταιρείςα και να τονώσει τη ζήτηση για την παροχή υπηρεσιών ταχείας πρόσβασης στο Internet και των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, με στόχο την αύξηση των πωλήσεων, οι οποίες υστερούν από το 2000.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της KPN, έγινε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν σημειώσει άνοδο 2,5% φέτος, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 15,3 δισ. ευρώ, τη στιγμή που οι μετοχές των 24 εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη Bloomberg Europe Telecommunication Services, έχουν σημειώσει άνοδο 5,2%.

Σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές του Bloomberg News, οι πωλήσεις της εταιρείας θα σημείωναν κατά μέσον όρο, πτώση 1,3%, φθάνοντας στα 3,04 δισ. ευρώ.

Τον Αύγουστο η KPN είχε πει ότι τα προ φόρων κέρδη της το 2004 θα ήταν στα υψηλότερα επίπεδα των προβλέψεών της, που θα κυμαίνοντο από 1,4 εώς 1,7 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα