TDC A/S: 58% υψηλότερα καθαρά κέρδη

Μετά την αύξηση των πωλήσεών της στο εξωτερικό
Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2004 10:01

ΜΕΓΑΛΗ αύξηση, σε ποσοστό της τάξης του 58%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Δανίας, TDC A/S, μετά την αύξηση των πωλήσεων υπηρεσιών ασύρματης τηλεφωνίας στο εξωτερικό.

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 1,6 δισ. κορώνες (275 εκατ. δολ.) έναντι ενός δισ. κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 3,4%, φθάνοντας στα 11 δισ. κορώνες έναντι 10,66 δισ. Οικονομικοί αναλυτές της SME Direkt προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις της θα ανήρχοντο σε 10,8 δισ. κορώνες.

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Σκανδιναβίας, επεκτείνονται μέσω συγχωνεύσεων, με στόχο της ανάπτυξη, καθώς μειώνονται οι εργασίες από τις παραδοσιακές τους δραστηριότητες και ο ανταγωνισμός επιδρά αρνητικά στις τιμές. Η TeliaSonera AB, η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Σκανδιναβίας, αγόρασε το δανέζικο τμήμα της Orange SA και η TDC την περασμένη εβδομάδα απέκτησε τον έλεγχο της σουηδικής Song Networks Holding AB, η οποία προσφέρει υπηρεσίες πρόσβασης στο Internet.

Τα αποτελέσματα της εταιρείας, ανακοινώθηκαν πριν την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο. Την περασμένη Παρασκευή η μετοχή της εταιρείας κέρδισε 2,25 κορώνες, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στις 215,5 κορώνες η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 46,6 δισ. κορώνες.

Τον Ιούνιο, η TDC, κάτοχος του μεγαλύτερου μεριδίου της SBC Communications Inc. πούλησε 77% του μεριδίου που κατείχε στη δανέζικη εταιρεία, αξίας περίπου 2,36 δισ. δολ., βάσει της τιμής κλεισίματος της μετοχής της, στις 8 Ιουνίου. Η εταιρεία διατήρησε στην SBC μερίδιο 9,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα