X.A. - Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2004 10:29
UPD:10:37

«Η συνεδρίαση της Παρασκευής έδειξε ότι το momentum της αγοράς διατηρείται. Θεωρούµε ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών θα διατηρηθεί και τις επόµενες εβδοµάδες, καθώς βρισκόµαστε σε περίοδο δηµοσιεύσεως αποτελεσµάτων εννεα µήνου. Όσον αφορά τη σηµερινή συνεδρίαση, πιθανό να σηµειωθεί µια µικρή διόρθωση καθώς οι αγορές θα τηρήσουν στάση αναµονής εν όψει των αυριανών αµερικανικών προεδρικών εκλογών», αναφέρει στο πρωινό της σχόλιο η Aspis Bank.

Η Euroxx επισημαίνει ότι «η µεσοπρόθεσµη ανοδική τάση στην ελληνική χρηµατιστηριακή αγορά παγιώνεται σταδιακά µε τους σηµαντικούς συντελεστές (ΟΤΕ, Τράπεζες, ∆εικτοβαρείς τίτλους) να κρατούν τις τύχες της αγοράς στα χέρια τους. Η τεχνική εικόνα στη Σοφοκλέους είναι αρκετά ευνοϊκή, αφού τόσο οι δείκτες τιµών όσο και οι δείκτες όγκου συναλλαγών συνηγορούν υπέρ του σχηµατισµού ανοδικής τροχιάς».

Παρόλα αυτά, η Euroxx θεωρεί ότι το γενικότερο κλίµα που επικρατεί σε παγκόσµιο επίπεδο στις χρηµαταγορές και στις κεφαλαιαγορές δεν επιτρέπει προς το παρόν την απεριόριστη αισιοδοξία. Εκτιμά επίσης ότι «το κρισιµότερο χρονικό σηµείο για τη Σοφοκλέους, σε µεγαλύτερο βαθµό από ποτέ, αποτελούν οι αµερικανικές εκλογές, το αποτέλεσµα των οποίων θα καθορίσει την πορεία των αγορών σε πρώτη φάση έως το τέλος του χρόνου και κατά συνέπεια της εγχώριας αγοράς.

Η Euroxx εξακολουθεί να συνιστά στο επενδυτικό κοινό προσεκτικές κινήσεις µε βραχυπρόθεσµο ορίζοντα, αφού τα καλά νέα από την κερδοφορία των τραπεζών για το εννεάµηνο του 2004 και τα προµερίσµατα που σταδιακά ανακοινώνονται δεν αρκούν να συντηρήσουν µια αγορά η οποία πιθανά να πιεστεί από το κλίµα οικονοµικής δυσπραγίας και αβεβαιότητας σε πανευρωπαϊκό και παγκόσµιο επίπεδο (ανεργία, κάµψη βιοµηχανικής παραγωγής κρίση θεσµών στην ευρωζώνη, τιµές πετρελαίου κ.ά.).

«Η εξέλιξη των εκλογών στις ΗΠΑ αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του συνόλου των διεθνών αγορών. Στο πλαίσιο αυτό εκτιμούμε ότι η πλειονότητα της επενδυτικής κοινότητας θα διατηρήσει στάση αναμονής», αναφέρει η Praxis International.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα