Aπώλειες στην Wall Street

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014 16:39
UPD:16:40
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Σε αρνητικό έδαφος κινείται η Wall Street μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, με τους επενδυτές να έχουν στο βλέμμα στραμμένο στο κύμα εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται αυτή την εβδομάδα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,11%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει πτώση 0,09% και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,09%.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας αιφνιδίασαν και απογοήτευσαν τους επενδυτές αφού η αμερικάνικη οικονομία πρόσθεσε μόλις 74.000 θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο, τη μικρότερη μηνιαία αύξηση από τον Ιανουάριο του 2011.

Τα στοιχεία φέρνουν εκ νέου στην επιφάνεια τις εκτιμήσεις σχετικά με τις προθέσεις της Fed μετά την απόφαση της να ξεκινήσει τη μείωση του προγράμματος αγορών ομολόγων, κατά 10 δισ. δολάρια αυτόν τον μήνα.

Μέχρι πριν μερικές ημέρες, οι αναλυτές έκαναν λόγο για περαιτέρω μείωση  του προγράμματος τόνωσης της Fed κατά τους επόμενους μήνες, από τη στιμγή που η οικονομική ανάκαμψη συνεχίζεται.

Τα νέα αυτά στοιχεία όμως από το μέτωπο της αγοράς εργασίας θα μπορούσαν πλέον να αναγκάσουν την Fed να επανεξετάσει τα μελλοντικά της σχέδια.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στο εταιρικό μέτωπο καθώς μια σειρά από μεγάλες τράπεζες αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των JPMorgan Chase και Wells Fargo την Τρίτη, της Bank of America Corp  την Τετάρτη, της Goldman Sachs και της Citigroup την Πέμπτη και της Morgan Stanley την Παρασκευή.

Παράλληλα, αποτελέσματα αναμένονται επίσης από την Intel, την General Electric και την American Express.

Η μετοχή της Beam σημειώνει άνδο 24,53% μετά την είδηση για την εξαγορά της από την ιαπωνική Suntory Beverage & Food για 16 δισ. δολάρια μαζί με το χρέος της.


.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα