Πτωτικά το πετρέλαιο

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014 15:11
UPD:15:12
REUTERS/ATEF HASSAN

H τιμή του πετρελαίου brent υποχωρεί κάτω από 107 δολάρια το βαρέλι μετά τη συμφωνία των έξι κρατών με το Ιράν για τον περιορισμό του πυρηνικού του προγράμματος με τον Μπαράκ Ομπάμα να καλεί το Κογκρέσο να μην επιβάλει πρόσθετες κυρώσεις για τη χώρα.

Το brent για παράδοση τον Φεβρουάριο υποχωρεί κατά 0,25% στα 106,98 δολάρια το βαρέλι, μετά την άνοδο κατά 86 σεντς την Παρασκευή.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 80 σεντς, κάτω από τα 92 δολάρια το βαρέλι, μετά το κλείσιμο κατά 1,06 δολάρια υψηλότερα την Παρασκευή.

Τα στοιχεία των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ παρουσίασαν αύξηση μόλις κατά 74.000 το Δεκέμβριο, τη μικρότερη αύξηση από τον Ιανουάριο του 2011, κάτι που υποδηλώνει ότι η Fed μπορεί χαλαρώσει τις διαθέσεις της σχετικά με την μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Η συμφωνία μεταξύ του Ιράν και των έξι μεγάλων δυνάμεων που αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για μια λύση στην αντιπαράθεση για τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης, θα τεθεί σε ισχύ στις 20 Ιανουαρίου, όπως δήλωσαν χθες το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι κυρώσεις κατά του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα έχουν στερήσει περίπου 1 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα από τις παγκόσμιες αγορές, αλλά μια συμφωνία που επιτεύχθηκε στις 24 Νοεμβρίου του περασμένου έτους δημιούργησε ελπίδες για μια μακροπρόθεσμη συμφωνία που θα μπορούσε να δει το Ιράν να επιστρέφει πλήρως στις εξαγωγές.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα