Sinopec: 553 εκατ. δολ. για εργοστάσια και πρατήρια βενζίνης

Από τη μητρική της China Petrochemical Corp.
Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2004 07:31

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ παραγωγής χημικών και σταθμούς φόρτωσης, από την μητρική της εταιρεία, αντί του ποσού των 4,58 δισ. γουάν (553 εκατ. δολ.) σε μετρητά και την εκχώρηση περιουσιακών της στοιχείων, θα αγοράσει η China Petroleum & Chemical Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία διΰλισης της Ασίας, προκειμένου να εκμεταλλευθεί την αύξηση της ζήτησης προϊόντων πετρελαίου.

Η Sinopec, όπως είναι γνωστή στο ευρύ κοινό, θα ανταλλάξει τον τομέα παροχής υπηρεσιών των πετρελαϊκών της εγκαταστάσεων και θα καταβάλει 1,75 δισ. γουάν σε μετρητά για τα 1.023 πρατήρια βενζίνης της China Petrochemical Corp. και τα εργοστάσια που παράγουν την πρώτη ύλη για τα πλαστικά μπουκάλια και τα χημικά, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση.

Η οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα, τονώνει τη ζήτηση των καυσίμων, των ινών, των συσκευασιών και των πλαστικών, βοηθώντας την Sinopec και την ανταγωνίστριά της PetroChina Co., να εμφανίσουν κέρδη ρεκόρ. Ο αριθμός των οχημάτων στους δρόμους της Κίνας θα αυξηθεί στα 100 εκατ. μέχρι το 2030, σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη της International Energy Agency, αυξάνοντας τις πωλήσεις της βενζίνης.

Η Sinopec θα πουλήσει τις υπηρεσίες των πετρελαιοφόρων πηγών της στην China Petrochemical αντί 1,75 δισ. γουάν. Θα καταβάλει 1,98 δισ. γουάν για τις δραστηριότητες παραγωγής πρώτων υλών για την παραγωγή πλαστικών μπουκαλιών και συνθετικών ινών, 1,88 δισ. γουάν για τα 1.023 πρατήρια βενζίνης και 720 εκατ. γουάν για τις δραστηριότητες παραγωγής χημικών.

Οι μετοχές της Sinopec, έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό της τάξης του 12% φέτος, ενώ μετά την ανακοίνωση των προθέσεών της, σημείωναν άνοδο 3,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα