Ryanair: Νέοι προορισμοί υψηλότερα κατά 15% κέρδη

Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2004 08:26

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 15%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους της Ευρώπης, Ryanair Holdings Plc, μετά την προσθήκη νέων δρομολογίων στο πρόγραμμα πτήσεων.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 147,6 εκατ. ευρώ (188,1 εκατ. δολ.) ή 19,31 σεντς ανά μετοχή, το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, έναντι 128,4 εκατ. ευρώ ή 16,76 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Τα έσοδα της Ryanair, σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 19%, φθάνοντας στα 418,3 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία, προσέθεσε νέα δρομολόγια στο πρόγραμμα των πτήσεών της, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου Stansted του Λονδίνου, έως του Μπρίντιζι, της Ιταλίας και μείωσε τις τιμές των εισιτηρίων σε μια προσπάθεια περιορισμού του ανταγωνισμού, που δέχεται από την British Airways Plc και τις άλλες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως της Vueling Airlines SA, με έδρα τη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Η Ryanair μετέφερε το τρίμηνο, 20% περισσότερους επιβάτες, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, ενώ η πληρότητα των θέσεων στις πτήσεις της, έφτασε το 90%, σημειώνοντας αύξηση κατά 3% σε σύγκριση με πέρυσι.

Η αεροπορική εταιρεία η οποία κάνει ταξίδια σε 186 προορισμούς μέσω 11 βάσεων στην Ευρώπη, πουλά εισιτήρια για την πτήση Λονδίνο-Βερολίνο, από το αεροδρόμιο του Stansted στο Schenefeld αντιστοίχως, αντί του ποσού των 60,20 λιρών Αγγλίας, 110 δολ. ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα