Ανέκαμψαν οι ιαπωνικές μετοχές

Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2004 09:32

ΣΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων έκλεισαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο. Η αφύπνιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος αποδόθηκε στη σημαντική πτώση των τιμών πετρελαίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/11/02/975169.htm καθώς και στην αισιοδοξία για τα μελλοντικά οικονομικά αποτελέσματα μεγάλων ιαπωνικών τραπεζών.

Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 153,10 μονάδες ή 1,43% κλείνοντας στις 10.887,81 μονάδες, στο υψηλότερο σημείο από τις 19 Οκτωβρίου.

Ο δείκτης Topix διαμορφώθηκε στις 1.094,88 μονάδες αυξημένος κατά 1,33%.

Η μετοχική τιμή της Mizuho Financial Group σημείωσε άνοδο κατά 3,98%. Τη Δευτέρα η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ιαπωνία αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της σε ό,τι αφορά την κερδοφορία της για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου. Κέρδη άνω του 3% κατέγραψε και ο τίτλος της UFJ Holdings.

Ώθηση στις παραπάνω μετοχές έδωσε και η είδηση ότι η Goldman Sachs αναβάθμισε την αξιολόγησή της για τις μετοχές των μεγαλύτερων ιαπωνικών τραπεζών επικαλούμενη τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών.

Ανοδικά κινήθηκαν επίσης οι μετοχές αεροπορικών εταιρειών επωφελούμενες από την υποχώρηση των τιμών του μαύρου χρυσού. Ο τίτλος της All Nippon Airways σημείωσε άνοδο 1,8%.

Ανάλογα κέρδη κατέγραψε και ο τίτλος της Canon. Η Goldman Sachs αναθεώρησε προς τα πάνω την αξιολόγησή της για την παραπάνω μετοχή σε “outperform” από “in-line”.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα