Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2004 10:17
UPD:10:23

«Η αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές εν όψει των αµερικανικών προεδρικών εκλογών σήµερα, πιθανό να είναι η αιτία για µια διόρθωση στην εγχώρια αγορά µέσω ρευστοποιήσεων κερδών. Τα φορολογικά µέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση δεν περιµένουµε να έχουν ιδιαίτερη επίπτωση καθώς έχουν ήδη προεξοφληθεί από την αγορά», επισημαίνει η Aspis Bank.

«Συνεχίστηκε η βελτίωση του κλίµατος στη Σοφοκλέους και κατά την πρώτη συνεδρίαση του Νοεµβρίου όπου ο Γενικός ∆είκτης Τιµών έκλεισε οριακά χαµηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 2.500 µονάδων, στις 2,499.12 µονάδες», αναφέρει στο πρωινό της σχόλιο η Euroxx επισημαίνοντας ότι η παγίωση της θετικής τάσης στηρίχτηκε για µία ακόµη συνεδρίαση στις δεικτοβαρείς µετοχές, εµφανής είναι όµως και παρά το χαµηλό όγκο συναλλαγών, η διεύρυνση του κύκλου των δραστήριωιν τίτλων. Στο γεγονός αυτό οφείλεται και η ικανοποιητική αναλογία ανοδικών και πτωτικών µετοχών (196 προς 88).

Στα αρνητικά της χθεσινής συνεδρίασης, σύμφωνα πάντα με τη Euroxx, σηµειώνεται η χαµηλή συναλλακτική κίνηση που έφτασε µόλις τα 118,2 εκατ. ευρώ, γεγονός που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην στάση αναµονής που τηρείται διεθνώς στις αγορές εν όψει της αµερικανικής εκλογικής αναµέτρησης και που αποτελεί εµπόδιο για την εξαγωγή οποιουδήποτε ασφαλούς συµπεράσµατος ή πρόβλεψης για την αγορά.

Σύμφωνα με τη Fortius Finance, «η προφανής απουσία των ξένων θεσµικών επενδυτών από την αγορά - εξαιρουµένης της µετοχής του ΟΤΕ - θεωρείται φυσιολογική λόγω της σηµερινής εκλογικής αναµέτρησης σήµερα στις ΗΠΑ, ενώ το απαλλακτικό βούλευµα για τα µ έλη του ∆Σ του ΧΑ και αυτά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθώς και για διάφορους επιχειρηµατίες, ενίσχυσε το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις µετοχές της χαµηλής κεφαλαιοποίησης και αυτές της Παράλληλης Αγοράς».

Για τη σηµερινή συνεδρίαση η Fortius Finance εκτιμά ότι «η εικόνα της αγοράς θα είναι ανάλογη µε τη χθεσινή, µε το ενδιαφέρον να περιστρέφεται εκτός από τις αµερικανικές εκλογές και στα αποτελέσµατα της Τράπεζας Πειραιώς, τα οποία θα ανακοινωθούν µετά τη λήξη της συνεδρίασης».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα