Θέσεις γενικών διευθυντών στον Ομιλο Μαΐλλη

Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2004 14:50

Από την 1η Νοεμβρίου 2004 ο Όμιλος Μαΐλλη δημιούργησε δύο θέσεις γενικών διευθυντών (COO) με διακριτές αρμοδιότητες, οι οποίοι θα αναφέρονται στον Δ/ντα Σύμβουλο (CEO) και πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου κ. Μ. Μαϊλλη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ένας είναι ο κ. Γιάννης Κούρουγλος, καταξιωμένος manager με μεγάλη διεθνή εμπειρία, ο οποίος ανέλαβε γενικός διευθυντής στους τομείς Πωλήσεων, Marketing, Παραγωγής και Logistics του Ομίλου.

Ο άλλος είναι ο κ. Χάρης Σταυρινουδάκης ο οποίος προέρχεται από τα ιστορικά στελέχη του Ομίλου και ανέλαβε γενικός διευθυντής στους τομείς Οικονομικών, Ανθρωπίνου Δυναμικού (H.R.) και Πληροφορικής (I.T.) του Ομίλου.

Ο κ. Μαϊλλης τόνισε: «Είμαι πολύ ευτυχής που ο κ. Κούρουγλος και ο κ. Σταυρινουδάκης συνενώνουν τις δυνάμεις τους στη διοίκηση του Ομίλου έτσι ώστε όλοι μαζί, εφαρμόζοντας σύγχρονες μεθόδους management να επιταχύνουμε την περαιτέρω ανάπτυξη και κερδοφορία του Ομίλου σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ο κ. Κούρουγλος έχει πτυχίο Χημικού Μηχανικού από το New Jersey Institute of Technology και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου M.S. in Management από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του τo 1978 στην E.I. Dupont στις Η.Π.Α. όπου και διατέλεσε Διευθυντής εργοστασίου και στην συνέχεια VP Operations υπεύθυνος για την παραγωγή, έρευνα και ανάπτυξη και logistics.

Από τo 1987 ως το 2001 συνέχισε στo Cookson Plc Group ως εκτελεστικός Αντιπρόεδρος (Executive VP) της δραστηριότητας Cookson Plastic Molding καθώς και ως Γενικός Διευθυντής της θυγατρικής Cookson Pigments.

Από το 2001 μέχρι σήμερα ήταν Γενικός Διευθυντής της δραστηριότητας Personal & Household care της εταιρίας Tredegar Film Products Inc στο Richmond VA των Η.Π.Α., Αμερικανικής πολυεθνικής εταιρίας παραγωγής και διάθεσης πλαστικών φιλμ.

Ο κ. Σταυρινουδάκης είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος ΜΒΑ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και αντίστοιχου μεταπτυχιακού τίτλου από το Erasmus University of Rotterdam. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην Shell Hellas όπου και διατέλεσε Planning & MIS Manager για να συνεχίσει στην Shell International στο Λονδίνο στην κεντρική ομάδα των Ευρωπαϊκών Εξαγορών, στην συνέχεια στο Global Shell Treasury Centre και τέλος ως Risk Manager.

Το 1999 μετακινήθηκε στον Όμιλο ΜΑΪΛΛΗ όπου ξεκίνησε με την οργάνωση του Treasury και των εξαγορών και τον Ιανουάριο του 2000 ανέλαβε την θέση του Οικονομικού Δ/ντή Ομίλου. Το 2003 ορίστηκε Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και παράλληλα Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Ανθρωπίνου Δυναμικού Oμίλου, θέσεις τις οποίες και διατήρησε μέχρι σήμερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα