Viohalco: Καθολικό «όχι» σε δημόσια πρόταση

Αρνητικοί οι μέτοχοι μειοψηφίας σε Χαλκόρ, Ελληνικά Καλώδια και ΣΙΔΜΑ
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014 11:03
UPD:11:09

Αρνητική ήταν η τοποθέτηση των μετόχων μειοψηφίας και των τριών θυγατρικών της Βιοχάλκο, που συμμετείχαν στις έκτακτες συνελεύσεις τις οποίες συγκάλεσε η μητρική σχετικά με το ζήτημα της υποβολής ή μη δημόσιας πρότασης, μετά τη συγχώνευση της Βιοχάλκο με τη βελγική Viohalco S.A.

Συγκεκριμένα, χθες, 29 μέτοχοι μειοψηφίας της Χαλκόρ, που εκπροσωπούν 4.289.364 μετοχές, ήτοι το 4,23% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, τάχθηκαν στο σύνολό τους υπέρ του ψηφίσματος που υποστηρίζει ότι δεν συντρέχει λόγος προστασίας τους, άλλως βλάπτονται διά της υποβολής υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης.

Ανάλογη ήταν και η απόφαση στη συνέλευση της εταιρείας Ελληνικά Καλώδια, όπου οι 24 μέτοχοι μειοψηφίας που παραβρέθηκαν, εκπροσωπώντας 1.636.041 μετοχές ή το 5,5% του μετοχικού κεφαλαίου, υποστήριξαν ομόφωνα το ψήφισμα.

Αλλά και στη συνέλευση της ΣΙΔΜΑ, εκτός από τη Viohalco S.A. και τις θυγατρικές της εταιρείες, που απείχαν από την ψηφοφορία, συμμετείχαν 23 μέτοχοι που εκπροσωπούν 4.518.546 μετοχές, οι οποίοι επίσης υποστήριξαν το ψήφισμα.

Το ψήφισμα αναφέρει ότι με τη διενέργεια δημόσιας πρότασης «διακινδυνεύεται να απολεσθεί δυσεύρετη ρευστότητα από τον όμιλο της Viohalco, με σοβαρότατες αρνητικές συνέπειες στις δυνατότητες των θυγατρικών να συντηρήσουν υφιστάμενες ή να προβούν σε νέες επενδύσεις και να αναπτυχθούν, καθώς και ότι μπορεί να αποκλεισθούν από την ελληνική κεφαλαιαγορά, εφόσον βγουν από το Χ.Α. χάνοντας πολύτιμες δυνατότητες χρηματοδότησης».
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΣΙΔΜΑ



Σχολιασμένα