Ήπια άνοδος στη Wall Street

Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2014 17:14
UPD:17:18
REUTERS/LUCAS JACKSON

Σε θετικό έδαφος κινείται η Wall Street, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων από την αγορά εργασίας, τα οποία ενισχύουν την αισιοδοξία για τα στοιχεία των μισθολογίων του Δεκεμβρίου τα οποία ανακοινώνονται αύριο, καθώς και για τη βελτίωση της οικονομικής ανάκαμψης.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,12%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,07% και ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,02%.

Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ εμφάνισαν μεγαλύτερη μείωση απ' ό,τι αναμενόταν, δίνοντας έτσι άλλη μία ένδειξη ότι η βελτίωση της αμερικανικής αγοράς εργασίας διατηρείται.

Οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν κατά 15.000 στις 330.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 4 Ιανουαρίου, στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από έναν μήνα, την στιγμή που οι οικονομολόγοι έκαναν λόγο για μείωση στις 335.000 νέες αιτήσεις.

«Είναι μια βελτίωση από την προηγούμενη εβδομάδα, και τα στοιχεία είναι καλύτερα απ ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές και αυτό είναι θετικό, αλλά θα πρέπει να διαπιστώσουμε ότι η βελτίωση έχει συνέχεια και διάρκεια», όπως σημειώνει ο Κρις Γκάφνεϊ, στρατηγικός αναλυτής στην EverBank.

Οι μετοχές της Macy ενισχύονται 3% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας που έδειξε ότι τα προβλεπόμενα κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Οι μετοχές της Bed Bath & Beyond υποχωρούν απότομα 12,15%, μετά την ανακοίνωση των προβλέψεων κεροδοφρίας οι οποίες ήταν πολύ κατώτερες των προσδοκιών.

Οι μετοχές της Alcoa σημειώνουν πτώση 2,5% με τα αποτελέσματά της να αναμένονται μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα