Ηolcim SA: 31% η αύξηση των κερδών

Μετά τις εξαγορές και την αύξηση των τιμών σε Ισπανία και ΗΠΑ
Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2004 08:58

ΚΕΡΔΗ, κατά 31% υψηλότερα, μετά την αγορά στο Μεξικό και τις υψηλότερες τιμές στις ΗΠΑ, εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο, η δεύτερη σε μέγεθος τσιμεντοβιομηχανία στον κόσμο, Holcim Ltd.

Τα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν στα 321 εκατ. ελβετικά φράγκα (265 εκατ. δολ.) από 245 εκατ. ελβετικά φράγκα που ήταν πέρυσι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας στο Web site της. Οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News, εκτιμούσαν, ότι τα κέρδη της θα έφθαναν τα 300 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Η Holcim, ευνοήθηκε από την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών χωρών, όπως της Ισπανίας, αλλά και των ΗΠΑ, όπου το τσιμέντο της χρησιμοποιείται για την κατασκευή του «Big Dig», του υπογείου μετρό εξπρές της Βοστώνης. Ο επί κεφαλής της, Markus Akermann, 57 ετών, έχει επίσης δαπανήσει τρία δισ. ελβετικά φράγκα μέσα σε τρία χρόνια για εξαγορές, συμπεριλαμβανομένης της Apasco SA στο Μεξικό, η οποία στράφηκε στα καύσιμα έναντι του πετρελαίου, προκειμένου να μειώσει τις δαπάνες ενεργείας της Holcim.

Η διοίκηση της εταιρείας, προβλέπει ετήσια αύξηση των λειτουργικών της κερδών κατά 8%, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Holcim.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα