Στο «κόκκινο» έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 19:03
UPD:19:05
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα στοιχεία της ανεργίας της Ευρωζώνης για το μήνα Νοέμβριο, τα οποία παρουσίασαν ελάχιστες ενδείξεις βελτίωσης της αγοράς εργασίας, με τους επενδυτές να έχουν παράλληλα στραμμένο το βλέμμα στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,05%, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχώρησε 0,50%, o DAX σημείωσε πτώση 0,09%, ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες 0,04%, ενώ στο +0,74% και στο -0,17%  έκλεισαν οι περιφερειακές αγορές της Ισπανίας και της Ιταλίας και οι δείκτες ΙΒΕΧ 35 και FTSE ΜΙB, αντίστοιχα.

Οι επενδυτές στην Ευρώπη παρέμειναν επιφυλακτικοί, ενόψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας, αύριο. Οι προσδοκίες αυξάνονται ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να ανακοινώσει περισσότερα μέτρα τόνωσης της οικονομίας, μετά από χαμηλότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό για το μήνα Δεκέμβριο.

Τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας της Ευρωζώνης τον Νοέμβριο ήταν ανάλογα των προσδοκιών, αλλά στην Ιταλία η ανεργία σημείωσε νέα υψηλά στο 12,7%.

Υπήρξαν πιο ελπιδοφόρα στοιχεία για το λιανεμπόριο, ωστόσο, με 1,4% αύξηση των πωλήσεων το Νοέμβριο - το μεγαλύτερο άλμα σε 12 χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η μετοχές τις Sainsbury υποχώρησαν 2,41% παρά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι οι πωλήσεις την περίοδο των εορτών θα βοηθήσουν στην αύξηση του κύκλου εργασίων της στο γ’ τρίμηνο.

Η μετοχή της Mothercare σημείωσε βουτιά 30,6% μετά την ανακοίνωση των αδύναμων πωλήσεων την περίοδο των Χριστουγέννων και ότι το 2014 τα κέρδη της θα βρεθούν κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς.

Οι μετοχές της Domino Pizza ενισχύθηκαν 3,78% μετά την ανακοίνωση της σημαντικής αύξησης των πωλήσεων στο δ’΄τριμηνο.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα