Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2004 10:29
UPD:10:37

Σύμφωνα με την Praxis International, «η διαφαινόμενη νίκη του νυν προέδρου των ΗΠΑ με όχι τόσο οριακό αποτέλεσμα όσο έδειχναν οι αρχικές δημοσκοπήσεις ενδέχεται να δώσει ώθηση στις κυριότερες διεθνείς αγορές. Το ενδεχόμενο αυτό σε συνδυασμό με το θετικό momentum της εγχώριας αγοράς καθιστούν μικρή την πιθανότητα υποχώρησης της αγοράς σε χαμηλότερα επίπεδα κατά τη σημερινή συνεδρίαση».

Η Intersec εκτιμά ότι η αγορά θα κινηθεί σήμερα ελαφρώς διορθωτικά χωρίς να αποκλείεται µια προσπάθεια για νέο υψηλό έτους. Αναμένει επίσης περαιτέρω ενίσχυση της μετοχή της Intracom µετά από την επιβεβαίωση ενεργοποίησης προγράµµατος εθελουσίας εξόδου http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/11/03/975410.htm . Σε ό,τι αφορά την Hyatt, η Intersec θεωρεί θετική εξέλιξη την απόρριψη από την Ε.Ε. της ένστασης για το διαγωνισµό του Καζίνου Πάρνηθας.

«Η πορεία του Γ∆ σταδιακά προσελκύει µεγαλύτερο µέρος του επενδυτικού κοινού και διευρύνει το αίσθηµα αισιοδοξίας που επικρατεί στις τάξεις των εµπλεκοµένων στα χρηµατιστηριακά δρώµενα, οι οποίοι περιµένουν πλέον τη διάχυση του αγοραστικού ενδιαφέροντος και στην υπόλοιπη αγορά και ιδίως στις µετοχές της µεσαίας κεφαλαιοποίησης», αναφέρει μεταξύ άλλων η Fortius Finance στο πρωινό της σχόλιο.

»Αν και οι πιθανότητες διόρθωσης παρουσιάζονται αυξη µ ένες µ ετά από σωρευτικά κέρδη 4,7% στις τελευταίες 5 συνεδριάσεις, ενώ ως αφορµή για τη διόρθωση αυτή θα µπορούσε να είναι τα ελαφρώς χαµηλότερα κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς έναντι των συγκλινόντων εκτιµήσεων. H ενδεχόµενη επικράτηση του George Bush στις αµερικανικές εκλογές, δηλαδή του υποψηφίου που “ήθελαν” οι χρηµαταγορές, εκτιµούµε ότι θα επηρεάσει θετικά τα ξένα χρηµατιστήρια και κατ ’ επέκταση το ελληνικό χρηµατιστήριο. Από τεχνικής απόψεως η διάσπαση των 2,554 µονάδων καθιστά ως επόµ ενο σηµείο αντίστασης τις 2,650 µονάδες».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα