Διαβεβαίωση Σουφλιά ότι θα πληρωθούν τα χρέη προς τις κατασκευαστικές εταιρείες

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2004 16:28

Τη διαβεβαίωση ότι πολύ σύντομα θα αντιμετωπιστούν οι εκκρεμότητες και οι οφειλές του Δημοσίου προς τις κατασκευαστικές εταιρείες, έδωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, στη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο του ΣΤΕΑΤ (Σύνδεσμος Ανωνύμων Κατασκευαστικών Εταιρειών).

Ο κ. Σουφλιάς συζήτησε εκτενώς τα προβλήματα των kατασκευαστικών εταιρειών και τους εξήγησε ότι το υπουργείο θα βρίσκεται σε συνεχή διάλογο μαζί τους, τόσο σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του νόμου για την ανάθεση των έργων και τα τιμολόγια, όσο και το νέο νόμο για τις μελέτες, τον οποίο θα παρουσιάσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Ειδικά για το θέμα των καθυστερήσεων των πληρωμών, ο υπουργός εξήγησε στους κατασκευαστές ότι μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη, το θέμα επιλύεται, γιατί δεν είναι δυνατόν το Δημόσιο, όταν το ίδιο ζητά απο τους πολίτες να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, να μην είναι το ίδιο συνεπές.

Ο κ. υπουργός επανέλαβε ότι στο επόμενο πεντάμηνο θα δημοπρατηθούν έργα συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ και τόνισε ότι «ο κατασκευαστικός κλάδος είναι ένας ζωντανός κλάδος και θέλουμε να παραμείνει ζωντανός». «Αποτελεί- είπε ο κ. Σουφλιάς- εθνικό κεφάλαιο και θα τον ενισχύσουμε με κάθε νόμιμο μέσο».

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα