Ελαφρώς ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014 12:13
UPD:12:19
REUTERS/ALEX DOMANSKI

Ο δείκτης Euro Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,34%, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται 0,33%, ο DAX

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στην συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αυτή την εβδομάδα.

Ο δείκτης Euro Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,34%, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται 0,33%, ο DAX καταγράφει άνοδο 0,31%, ο CAC 40 σημειώνει κέρδη 0,28%, ενώ στο +1,00% και στο +0,80% βρίσκονται ο ΙΒΕΧ 35 και ο FTSE MIB αντίστοιχα.

Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γερμανία που ανακοινώθηκε χθες - ένα μέτρο του πληθωρισμού που χρησιμοποιείται από την ΕΚΤ - έδειξε ότι ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,2% σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με τις προβλέψεις για 1,4% και κάτω από το 1,6% το Νοέμβριο .

Οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 1,5%, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση 0,6%.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης ο οποίος εμφάνισε αιφνιδιαστική υποχώρηση στο 0,8% το Δεκέμβριο.

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε χθες την Τζάνετ Γέλεν Janet Yellen ως νέα επικεφαλής της Federal Reserve, καθιστώντας την την πρώτη γυναίκα πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στα 100 χρόνια της ιστορίας της.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ ξεκινά μια σειρά από επισκέψεις στην Ευρώπη αυτή την εβδομάδα. Σήμερα επισκέπτεται τη Γαλλία, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον υπουργό Οικονομικών Πιέρ Μοσχοβισί, για να συζητήσουν τις οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη και τις πολιτικές για την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και την προώθηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Η επίσκεψή του έρχεται την στιγμή που οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Goodyear στη βόρεια Γαλλία κρατούν δύο διευθυντές σε αιχμαλωσία, στα πλαίσια της διαμάχης για το κλείσιμο του εργοστασίου ελαστικών.

Στο μέτωπο των μετοχών, οι μετοχές της εταιρείας ενέργειας Vestas Wind σημειώνει άνοδο 6,39% μετά την αναβάθμιση της τιμής-στόχου από HSBC.

Οι μετοχές της εταιρείας χημικών BASF κινούνται 2,81% υψηλότερα μετά την αναβάθμιση των προοπτικών της από την UBS σε "buy" από "ουδέτερες".

Η Societe Generale, εν τω μεταξύ, μείωσε τις προοπτικές της Hugo Boss σε"hold" από "buy" με αποτέλεσμα οι μετοχές της να υποχωρούν 2,3%. μειώθηκαν 2,3 τοις εκατό.

Η Citi υποβάθμισε την Swedish Match σε "sell" από "ουδέτερη”. Οι μετοχές της σημειώνουν βουτιά 5,29%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα