Πρόσω ολοταχώς στην κρουαζιέρα

Με 2,3 εκατ. επιβάτες έκλεισε το 2013
Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2014 07:00
UPD:07:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης υποδέχθηκαν χθες το «Costa Deliziosa», το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά για το 2014.

Αναδημοσίευση από τη «Ναυτεμπορική»

Με αύξηση 12% στις αφιξοαναχωρήσεις επιβατών από το λιμάνι, οι οποίες έφθασαν τις 2.310.000, έκλεισε το 2013 για τον ΟΛΠ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Γιώργος Ανωμερίτης, υποδεχόμενος το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το 2014

Το κρουαζιερόπλοιο «Costa Deliziosa», μήκους 294 μ., δυναμικότητας 2.890 επιβατών και 915 μελών πληρώματος, ανήκει στον όμιλο της Carnival, η οποία αποτελεί και τον πιο σημαντικό πελάτη της ΟΛΠ Α.Ε.

Το πλοίο υποδέχθηκαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο γ.γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Δημ. Μπαντιάς και η διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, αφού αντάλλαξε ευχές με τον καπετάνιο του πλοίου, τον Ιταλό πλοίαρχο Giacomo Longo, ξεναγήθηκε στους χώρους του κρουαζιερόπλοιου, όπου συνομίλησε με το πλήρωμα, καθώς και με επιβάτες του πλοίου.

Μετά το πέρας της επίσκεψής του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «ο τομέας της κρουαζιέρας είναι για εμάς πάρα πολύ σημαντικός.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε διαπιστώσει μία πολύ μεγάλη αύξηση στον τομέα αυτό. Και ελπίζουμε η φετινή χρονιά να αποδείξει ακριβώς αυτή τη δυναμική που έχει ο τομέας της κρουαζιέρας για τη χώρα μας».

Παράλληλα, πρόσθεσε ο υπουργός, έχουμε εγκρίνει ήδη την επέκταση του λιμανιού του Πειραιά με τρεις θέσεις για πολύ μεγάλα κρουαζιερόπλοια. Αυτή είναι μια επένδυση 110.000.000 ευρώ, η οποία χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

«Θετικές προοπτικές»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε., Γιώργος Ανωμερίτης, σημείωσε: «Πριν από έναν χρόνο είχαμε προβλέψει ότι το 2013 θα είναι μια ανοδική χρονιά για την κρουαζιέρα.

Σήμερα (σ.σ.: χθες) σας ανακοινώνουμε ότι η αύξηση θα ανέλθει σε 12% και ότι οι αφιξοαναχωρήσεις επιβατών θα αυξηθούν σε περίπου 2.310.000. Τα οριστικά στοιχεία για την κρουαζιέρα θα ανακοινωθούν στις 20 Ιανουαρίου 2014.

Θετικές για τον ΟΛΠ προβλέπονται και οι προοπτικές για το 2014, χρονιά κατά την οποία θα ξεκινήσουν και τα έργα επέκτασης του λιμένα κρουαζιέρας, έργο το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση με ποσοστό 95% της συνολικής δαπάνης».

Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο ΟΛΠ, και στον τομέα της κρουαζιέρας τα τέλη πλοίων και επιβατών θα παραμείνουν αμετάβλητα για το 2014, χωρίς καμιά νέα αύξηση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα