Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2004 10:15
UPD:10:17

Euroxx: «Για µια ακόµη συνεδρίαση η Σοφοκλέους φρόντισε να αποδείξει σε όλους εκείνους που δυσπιστούν, ότι η αγορά µπορεί να είναι ενδιαφέρουσα και να βελτιώνει συνεχώς τα µεγέθη της, καταγράφοντας µάλιστα και νέο υψηλό έτους στο Γενικό ∆είκτη. Εντούτοις, εµείς θα παραµείνουµ ε στην πλευρά των δυσπιστούντων αφού οι κατευθύνσεις φαίνεται καθαρά ότι προέρχονται από το εξωτερικό, αφορούν περιορισµένο αριθµό τίτλων γι ’ αυτό και το ενδιαφέρον εκδηλώνεται µονόπλευρα, ενώ εγχώριοι θεσµικοί και ιδιώτες επενδυτές φαίνεται

πως απέχουν από τη Σοφοκλέους παρακινούµενοι είτε από την άγνοιά τους είτε από το φόβο τους για τις εξελίξεις. Θα αναµένουµε λοιπόν µια διάχυση του καλού κλίµατος σε ευρύτερο αριθµό τίτλων, περαιτέρω ενίσχυση της αξίας των συναλλαγών και ζωηρότερο ενδιαφέρον από το επενδυτικό κοινό ώστε να πειστούµε για τις καλές προθέσεις που διαφαίνονται».

Aspis Bank: «Το mini rally των αµερικανικών µετοχών πιθανότατα θα επηρεάσει σήµερα θετικά τις διεθνείς αγορές. Το ίδιο ισχύει και για τις ελληνικές µετοχές. Εφιστούµε όµως την προσοχή για τις τραπεζικές µετοχές, οι τιµές των οποίων έχουν σηµειώσει σηµαντική άνοδο κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις ενώ τα αποτελέσµατα εννεαµήνου των τραπεζών που έχουν δηµοσιεύσει µέχρι στιγµής, είναι απλώς σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις των αναλυτών».

Fortius Finance: «Χρηµατιστηριακή ευφορία επικρατεί στο ΧΑ (ουσιαστικά στις δεικτοβαρείς µετοχές και δη στις τράπεζες) στις τελευταίες συνεδριάσεις, µ ε τις όποιες ρευστοποιήσεις να απορροφώνται ενδοσυνεδριακά ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόµο για το επόµενο σηµείο αντίστασης που οριοθετείται στις 2,650 µονάδες. Τα ελαφρώς καλύτερα από τα αναµενόµενα αποτελέσµατα της Eurobank, καθώς και το κλείσιµο της Wall Street σχεδόν στο ενδοσυνεδριακό υψηλό, το οποίο αναµένεται να επηρεάσει θετικά τα µεγάλα ευρωπαϊκά χρηµατιστήρια αυξάνουν τις πιθανότητες για συνέχεια της ανοδικής κίνησης κατά τη σηµερινή συνεδρίαση, µ ε τις νέες θέσεις εργασίας των ΗΠΑ (ανακοινώνονται στις 15:30) να προσελκύουν το ενδιαφέρον στο τέλος της συνεδρίασης».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα