Sandvik AB: 36% η αύξηση των κερδών το γ' τρίμηνο

Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2004 10:40

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 36%, μετά τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική, σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους λειτουργίας, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας κοπτικών εργαλείων και μηχανημάτων στον κόσμο, Sandvik AB.

Tα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν στο 1,07 δισ. κορώνες (151 εκατ. δολ.) ή 4,30 κορώνες ανά μετοχή, έναντι 788 εκατ. κορώνες ή 3,15 κορώνες ανά μετοχή, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 18%, φθάνοντας στα 13,57 δισ. κορώνες.

Η Sandvik, ευνοείται από την αύξηση της ζήτησης στις αγορές, συμπεριλαμβανομένης αυτής των κατασκευών, των φορτηγών και του πετρελαίου. Ο επικεφαλής της Lars Pettersson, 49 ετών, συνένωσε εργοστάσια και μείωσε του χρόνους παράδοσης, προκειμένου να ισορροπήσει τις επιπτώσεις του αδύναμου δολαρίου, το οποίο υποχώρησε έναντι της κορώνας κατά το 1/10 μέσα σε ένα έτος.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν κερδίσει συνολικά φέτος 9,3%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να φθάνει τα 71,4 δισ. κορώνες.

Οικονομικοί αναλυτές της SME Direkt εκτιμούσαν, ότι τα καθαρά της κέρδη θα ανέλθουν σε 1,02 δισ. κορώνες ή 3,85 κορώνες ανά μετοχή, σε πωλήσεις ύψους 13,89 δισ. κορώνες.

Οι παραγγελίες της εταιρείας, η οποία κατασκευάζει μία ευρεία γκάμα εργαλείων, που χρησιμοποιούνται στην ιατρική, την αυτοκινητοβιομηχανία και την αεροδιαστημική, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 19%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα