JPMorgan: Συνεργασία venture με τη βρετανική Cazenove

Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2004 12:01

ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ joint-venture, με την Cazenove Group Plc, προκειμένου να βελτιώσει την πρόσβασή της στις μεγαλύτερες εταιρείες της Βρετανίας, προχώρησε η ένατη κατά σειρά εταιρεία αγοραπωλησίας βρετανικών μετοχών, JPMorgan Chase & Co.

H JPMorgan, η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα των ΗΠΑ, θα καταβάλλει 110 εκατ. λίρες (203 εκατ. δολ.) σε μετρητά σε στελέχη και επενδυτές της Cazenove, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η κάθε μία θα στηρίξει το venture με 820 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων και 70 εκατ. λιρών από τη JPMorgan στο μετοχικό κεφάλαιο.

Η συνεργασία, με το όνομα JPMorgan Cazenove, θα βοηθήσει στην αύξηση των σχέσεων με 42 από τις 100 μεγαλύτερες εταιρείες της Βρετανίας, συμπεριλαμβανομένης της GlaxoSmithKline Plc και της BP Plc, οι οποίες χρησιμοποιούν την Cazenove ως σύμβουλο, ενώ από την άλλη πλευρά η Cazenove, η πιο παλιά ανεξάρτητη χρηματιστηριακή φίρμα, θα εξασφαλίσει περισσότερα κεφάλαια.

«Η βρετανική αγορά είναι η πιο σημαντική αγορά μετοχών της Ευρώπης», ανέφερε ο Kevin Paenham, υπεύθυνος του τμήματος συγχωνεύσεων και εξαγορών της Putnam Lovell στο Λονδίνο, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή συμβουλών στον τομέα οικονομικών υπηρεσιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα