Σιούφας: Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις ΜΜΕ

Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2004 16:45

Την εκπόνηση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προκειμένου να υπάρχει καλύτερος σχεδιασμός, συντονισμός και παρακολούθηση της εφαρμογής των διαφόρων μέτρων και προγραμμάτων για αυτές, σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας. Ο κ. Σιούφας μιλούσε στην ολομέλεια της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, με αφορμή την έκδοση Γνώμης Πρωτοβουλίας της τελευταίας, με θέμα «Η Στρατηγική της Λισαβόνας και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Όπως είπε ο κ. υπουργός, το σχέδιο της κυβέρνησης θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε μέτρα που συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της Λισσαβώνας και στη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων, ενώ η κατάρτιση και η εφαρμογή του, θα να γίνει σε στενή συνεργασία με τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο κ. υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, η ελληνική οικονομία θα αναστρέψει τις τάσεις της συνεχούς μείωσης της ανταγωνιστικότητάς της και θα επιτύχει μια νέα πορεία.

Ο κ. Σιούφας επεσήμανε ότι, όπως ισχύει σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, έτσι και στην Ελλάδα, η παραγωγικότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι χαμηλότερη από αυτή που παρατηρείται στις μεγάλες επιχειρήσεις. Υπάρχει συνεπώς, μεγάλο περιθώριο βελτίωσης της παραγωγικότητας των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αυτό μπορεί να επιτευχθεί εφόσον οι επιχειρήσεις αποκτήσουν τα μέσα για να οργανώσουν καλύτερα την παραγωγή τους, να βρίσκουν ευκολότερα εξειδικευμένο προσωπικό, να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση και να δαπανούν λιγότερο χρόνο στη διεκπεραίωση των νομικών και των διοικητικών υποχρεώσεων τους.

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα