Westpac: 16% η αύξηση των κερδών το β' εξάμηνο

Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2004 08:18

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 16% και σε επίπεδο ρεκόρ, αναρριχήθηκαν το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της τέταρτης σε μέγεθος τράπεζας της Αυστραλίας, Westpac Banking Corp., μετά τη δανειοδότηση περισσοτέρων επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα την απόκτηση μεριδίου από τις ανταγωνίστριες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης και της National Australia Bank Ltd.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας αυξήθηκαν στο 1,31 δισ. δολ. Αυστραλίας (999 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 67 σεντς ανά μετοχή το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 1,13 δισ. δολ. Αυστραλίας ή 60 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Westpac. O επικεφαλής της, David Morgan, είπε, ότι περιμένει ακόμη υψηλότερα κέρδη το 2005, χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένα νούμερα.

Οι μετοχές της Westpac έχουν την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών των τεσσάρων τραπεζών της Αυστραλίας, σημειώντας αύξηση 17%, έναντι ανόδου 8,8% των οκτώ μετοχών των τραπεζών που απαρτίζουν τον S&P/ASX 200 Banks Index.

Εκλεισαν 21 σεντς ή 1,1% χαμηλότερα, στα 18,69 δολ. Αυστραλίας η μία, μετά την ανακοίνωσή της προς τους επενδυτές και τους αναλυτές, ότι ενδέχεται να αλλάξει προνομιούχες μετοχές της με κοινές πριν τον Μάϊο του 2005, κάτι που θα περιορίσει τα κέρδη της ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα