ΒΤ Group: 965 εκατ. δολ. για την εξαγορά της Infonet

Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2004 11:38

ΣΧΕΔΙΑ, για την αγορά της Infonet Services Corp., αντί του ποσού των 965 εκατ. δολ., προκειμένου να επεκταθεί με ένα δίκτυο σε περισσότερες από 180 χώρες του κόσμου, κάνει η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Βρετανίας, BT Group Plc.

Η εταιρεία, περιμένει να ολοκληρωθεί η συγχώνευση το πρώτο εξάμηνο του 2005, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Η Swisscom AG και η Royal KPN NV, οι δύο μέτοχοι της Infonet, ανακοίνωσαν, ότι θα εισπράξουν από 170 εκατ. δολ. η κάθε μία, για τα μερίδια που κατέχουν στην εταιρεία, που εδρεύει στο Ελ Σεγκούντο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Στους λοιπούς μετόχους της, συμπεριλαμβάνεται η Telefonica SA, η Telstra Corp., η TeliaSonera AB και η KDDI Corp.

Η εξαγορά θα δώσει στην ΒΤ πελάτες, όπως τη Nestle SA, η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο και την Hewlett-Packard Co., η υπ'αριθμόν δύο εταιρεία κατασκευής προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, με αποτέλεσμα την αύξηση των πωλήσεών της από τις υπηρεσίες μέσω Internet, καθώς μειώνονται τα έσοδα από τη σταθερή τηλεφωνία.

Οι μετοχές της BT υποχωρούσαν κατά 5,75 πένες, ποσοστό 3%, φθάνοντας στις 186,5 πένες η μία και διαπραγματεύθηκαν στις 187,5 πένες, στις 8:26' π.μ., ώρα Λονδίνου. Οι μετοχές της Infonet σημείωναν άνοδο 12 σεντς, ποσοστό 6,2%, φθάνοντας στα 2,07 δολ. η μία την περασμένη Παρασκευή στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 978 εκατ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα