Άνοδος στην Ευρώπη - Νέο ρεκόρ για τον DAX - Ρεκόρ 2ετίας για το ευρώ

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013 19:10
UPD:19:11
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Φωτογραφία αρχείου.

Ανοδικά συνέχισαν και σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση μετά την διήμερη παύση λόγω της αργίας των Χριστουγέννων, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να οδεύει προς την καλύτερη ετήσια απόδοση του από το 2009.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε 1,09% υψηλότερα και ο Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,07%, σε μία συνεδριάση αρκετά υποτονικών συναλλαγών, λόγω των αργιών των εορτών.  Ο FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,85%, ο  γερμανικός DAX έκλεισε 1,06% υψηλότερα σηεμιώνοντας νεό ρεκόρ, ο γαλλικός CAC σημείωσε άνοδο 1,40% , ενώ στο +0,82% και στο +1,39% έκλεισαν ο IBEX 35 και ο FTSΕ ΜΙΒ αντίστοιχα.

Οι τιμές παραγωγού για το Νοέμβριο στη Γαλλία σημείωσαν άνοδο 0,5% σε σχέση με τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας INSEE, ενώ οι τιμές παραγωγού στην Ελλάδα σημείωσαν το Νοέμβριο άνοδο 0,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Η μετοχή της γερμανικής φαρμακευτικής Merck ενισχύθηκε  1,39% μετά το δημοσίευμα στους Financial Times, ότι η εταιρεία επιδιώκει μια συνεργασία με ιρανική εταιρεία για την παραγωγή φαρμάκων στη χώρα.

Η μετοχή της IPF σημείωσε βουτιά 15,70% μετά την ανακοίνωση της Numis Securities ότι η εξετάζει εκ νέου την αξιολόγηση της εταιρείας, με πιθανότητα υποβάθμισης.

Η μετοχή της Debenhams κατέγραψε κέρδη 0,6% μετά από δημοσιεύματα τα οποία ανέφεραν ότι η βρετανική εταιρεία πρόκειται να απολύσει τον οικονομικό διευθυντή της.

Το ευρώ εκτοξεύθηκε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο έναντι του δολαρίου σε περισσότερα από δύο χρόνια, στα επίπεδα του Οκτωβρίου του 2011, καθώς οι ευρωπαϊκές τράπεζες προσαρμόζουν τις θέσεις τους στην αγορά συναλλάγματος για το τέλος του έτους.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε αξιολόγηση των ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών της περιοχής στα τέλη του 2013, στα πλαίσια του Asset Quality Review που ολοκληρώνεται τον Νοέμβριο του 2014, για να καταλήξει στο ποίες από αυτές θα χρειαστούν νέα κεφάλαια.

Αυτό έχει δημιουργήσει σημαντική ζήτηση για το ευρώ καθώς οι τράπεζες προσπαθούν να ενισχύσουν τους ισολογισμούς τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα