BMW: 11% η μείωση των πωλήσεων στην Κίνα το δεκάμηνο

Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2004 08:10

ΜΕΙΩΣΗ, της τάξης του 11%, σημείωσαν το δεκάμηνο του 2004, οι πωλήσεις της δεύτερης σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανίας πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο, Bayerische Motoren Werke AG, (BMW), στην Κίνα, μετά τον περιορισμό του δανεισμού από την κυβέρνηση, που μείωσε τη ζήτηση.

Mείωση 11% των πωλήσεων στην Κίνα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της BMW, Helmut Panke.

Ο επικεφαλής της BMW, Helmut Panke, μιλώντας σε συνέδριο στο Πεκίνο, δεν έδωσε ακριβή στοιχεία των πωλήσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία πούλησε 13.461 ΒΜW και Mini, το δεκάμηνο του 2004, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της China Daily. Οι πωλήσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κίνα, αυξήθηκαν το πρώτο εξάμηνο σε ποσοστό της τάξης του 55% το πρώτο εξάμηνο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας τα 9.185 οχήματα.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα μειώθηκαν φέτος, μετά τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης για τον δανεισμό, σε συνδυασμό με τον ανταγωνισμό των τιμών, που ώθησε τους καταναλωτές να αναβάλλουν τις αγορές τους για αργότερα, εν αναμονή περισσοτέρων εκπτώσεων. Ωστόσο, οι πωλήσεις της BMW στην Κίνα συνεχίζουν να αυξάνονται και με ταχύτερους ρυθμούς από ό,τι ο μέσος όρος τους σε διεθνές επίπεδο, επεσήμανε ο Panke.

«Δεν πρέπει να υπερεκτιμούμε την τρέχουσα κατάσταση στην Κίνα», συμπλήρωσε, Ετσι κι αλλιώς, η αγορά της Κίνας έχει αυξηθεί κατά 27% τα τρία πρώτα τρίμηνα του έτους και υπάρχει προοπτική για περαιτέρω ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο».

Η BMW, κατασκευάζει οχήματα στην Κίνα, μέσω venture, με την Brilliance China Automotive Holdings Ltd., η οποία προέβλεψε τον Απρίλιο, ότι θα πουλήσει 18.000 BMW 3 και 5 Series φέτος.

Οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην Κίνα, μειώθηκαν κατά 16,5% τον μήνα που πέρασε, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας στα 140.587 οχήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Shanghai Daily, το οποίο επικαλείται στοιχεία της National Car Makers Associations. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων, αυξήθηκαν πέρυσι σε ποσοστό της τάξης του 76%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα