Clariant AG: Aύξηση των πωλήσεων στην Ασία, υψηλότερα κέρδη

Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2004 09:25

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 16%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της υπ' αριθμόν δύο βιομηχανίας παραγωγής ειδικών χημικών του κόσμου, Clariant AG, μετά την αύξηση των πωλήσεών της στην Ασία, τη Βόρειο και τη Νότιο Αμερική.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 44 εκατ. ελβετικά φράγκα (37,2 εκατ. δολ.) από 38 εκατ. ελβετικά φράγκα, που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4%, φθάνοντας στα 2,131 δισ. ελβετικά φράγκα, τη στιγμή που τα λειτουργικά της κέρδη σχεδόν διπλασιάστηκαν, φθάνοντας στα 152 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Η Clariant, πουλά δραστηριότητες και μειώνει θέσεις εργασίας, προκειμένου να περιορίσει το χρέος της ύψους 2,9 δισ. φράγκων, κάτω από το 1,5 δισ. φράγκα, μέχρι το τέλος του 2004. Αντλησε 920 εκατ. ελβετικά φράγκα από την πώληση μετοχών με έκπτωση που προσέφερε τον Απρίλιο και πούλησε τρεις δραστηριότητές της την 1η Οκτωβρίου. Η εταιρεία θέλει να πουλήσει επιπλέον τμήματά της, με συνολικές πωλήσεις 600 εκατ. ελβετικών φράγκων.

Τα κέρδη της διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων επτά οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, οι οποίοι εκτιμούσαν, ότι αυτά θα ανέλθουν σε 137 εκατ. ελβετικά φράγκα. Οι περισσότεροι αναλυτές περίμεναν, πως η Clariant θα εμφάνιζε υψηλότερα κέρδη από την πώληση περιουσιακών της στοιχείων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα