Ιnfineon: Eπιβράδυνση του κλάδου, μείωση 10% των κερδών

Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2004 09:58
UPD:10:25

ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ του κλάδου, προβλέπει η δεύτερη σε μέγεθος παραγωγός ημιαγωγών της Ευρώπης, Infineon Technologies AG, μετά τη μείωση των κερδών της το τέταρτο τρίμηνο, έναντι των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο έως και τον Σεπτέμβριο, υποχώρησαν στα 44 εκατ. ευρώ (57 εκατ. δολ.) ή έξι σεντς ανά μετοχή, από 49 εκατ. ευρώ ή επτά σεντς ανά μετοχή, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της, στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 13%, φθάνοντας το 1,99 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα αποτελέσματά της, υπό τη διοίκηση του Wolfgang Ziebart, ο οποίος ανέλαβε τον μήνα που πέρασε, μετά από δραστηριότητα δύο δεκαετιών, στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για επιβράδυνση», αναφέρει ο Ziebart στην ανακοίνωση. Η εταιρεία προβλέπει μείωση στα έσοδα του πρώτου τριμήνου της χρήσης από τα chip στην αυτοκινητοβιομηχανία και την κινητή τηλεφωνία.

Η Intel Corp., η μεγαλύτερη παραγωγός chip στον κόσμο, ανακοίνωσε τον μήνα που πέρασε αύξηση των κερδών της, αλλά με τον χαμηλότερο ρυθμό μέσα σε πέντε τρίμηνα, καθώς τα αποθέματα σε επίπεδα ρεκόρ, την εξανάγκασαν σε μείωση των τιμών και της παραγωγής.

Η Royal Philips Electronics NV, η τρίτη σε μέγεθος βιομηχανία παραγωγής chip της Ευρώπης, είπε, ότι οι πωλήσεις ημιαγωγών θα παραμείνουν αμετάβλητες το τρέχον τρίμηνο, καθώς μειώνεται η ζήτηση για DVD players και κινητά τηλέφωνα.

Ο Ziebart, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, σήμερα, στις 11:30' π.μ., στο Μόναχο, τοπική ώρα, για τα αποτελέσματα της Infineon.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα