Ανοδικά η Ευρώπη – Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον DAX

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013 12:56
UPD:12:59
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά το διήμερο χριστουγεννιάτικο διάλειμμα, με την συναλλακτική δραστηριότητα ωστόσο να παραμένει ήπια, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για το νέο έτος.

Ο πανευρωπαϊκός FTSEurofirst 300 ενισχύεται 0,3%, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει άνοδο 0,54%, ο δείκτης DAX κερδίζει 0,71% αγγίζοντας νέο ιστορικό ρεκόρ, ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,77% , ενώ στο +0,29% και στο +0,61% βρίσκονται ο ΙΒΕΧ 35 και ο FTSE MIB, αντίστοιχα.

Οι μετοχές του κλάδου του λιανικού εμπορίου βρίσκονται στο επίκεντρο καθώς σήμερα στην Ευρώπη είναι μία από τις σημαντικότερες μέρες του χρόνου για τις καταναλωτικές δαπάνες,

"Οι χρηματιστηριακές αγορές πράγματι σημειώνουν ένα μικρό ράλι των Χριστουγέννων," τονίζει ο Τζον Πλασάρντ, αντιπρόεδρος της Mirabaud Securities. Όπως προσθέτει, τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ χθες, ενισχύουν ακόμη περισσότερο το ήδη θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών.

Οι ασιατικές αγορές έκλεισαν με κέρδη και ο δείκτης Nikkei της Ιαπωνίας στα υψηλά εξαετίας, ενώ χθες ο Dow Jones σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι λιγότεροι από το αναμενόμενο οι Αμερικανοί υπέβαλαν αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, δίνοντας έτσι ένα θετικό φως για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Αυτό οδήγησε τον Dow Jones ανοδικά για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση, σημειώνοντας για 50η φορά φέτος κλείσιμο ρεκόρ.

Στα της Ευρώπης, οι τιμές παραγωγού στη Γαλλία για το Νοέμβριο αυξήθηκαν 0,5% από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας INSEE.

Η μετοχή της γερμανικής φαρμακευτικής Merck ενισχύεται 1% μετά τα δημοσιεύματα ότι η εταιρεία επιδιώκει μια συνεργασία με ιρανική εταιρεία για την παραγωγή φαρμάκων στη χώρα.

Η μετοχή της Alcatel-Lucent ενισχύεται 3,1% ενώ η μετοχή της IPF σημειώνει βουτιά 5,5% μετά την ανακοίνωση της Numis Securities ότι η εξετάζει εκ νέου την αξιολόγηση της εταιρείας, με πιθανότητα υποβάθμισης.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα