Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2004 10:37
UPD:10:42

Praxis International: «Με τάσεις συσσώρευσης αναμένεται να κινηθεί η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση ακολουθώντας την πορεία των κυριότερων διεθνών αγορών, οι οποίες αναμένεται να κινηθούν χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις κυρίως λόγω της αναμονής της αυριανής συνεδρίασης της FOMC για τη διαμόρφωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ».

Aspis Securities: «Η τάση συσσώρευσης που διαµορφώθηκε χθες πιθανό να συνεχιστεί και σήµερα, σε αναµονή της δηµοσίευσης αποτελεσµάτων εννεαµήνου της Εθνικής Τράπεζας http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/11/09/977543.htm . Οι διεθνείς αγορές εµφανίζουν παρόµοιες τάσεις, καθώς αναμένεται αύξηση των αµερικανικών επιτοκίων από τη Fed στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής ανοικτής αγοράς».

Fortius Finance: Η αναµενόµενη υποχώρηση του Γ∆ χθες και το µέγεθος των απωλειών του δεν δηµιουργούν προς το παρόν ανησυχίες ως προς την εντελώς βραχυπρόθεσμη πορεία του, καθώς µια «διόρθωση» στην τρέχουσα φάση εκτός από φυσιολογική είναι και «υγιής» (αποκόμιση κερδών και εισροή νέων κεφαλαίων). Επίσης, θετικό είναι το στοιχείο µετατόπισης του αγοραστικού ενδιαφέροντος στις µετοχές της µικρής και µεσαίας κεφαλαιοποίησης, οι οποίες συνεχίζουν να επηρεάζονται από τον κανόνα του Τ +3.

»Για τη σηµερινή συνεδρίαση εκτιμούµε ότι οι ρευστοποιήσεις θα συνεχισθούν τουλάχιστον στο ξεκίνηµα της συνεδρίασης µε τη µετοχή της Εθνικής Τράπεζας να αποτελεί σηµείο αναφοράς για τον τραπεζικό κλάδο σήµερα (ανακοίνωση των αποτελεσµάτων του εννεαμήνου µετά το πέρας της συνεδρίασης) και την περαιτέρω πορεία του Γ∆ να εξαρτάται από το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις δεικτοβαρείς µετοχές, µε πιθανότερο το σενάριο συνέχισης του αγοραστικού ενδιαφέροντος για τη µεσαία και µικρή κεφαλαιοποίηση».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα