Cap Gemini: Μειώνει θέσεις εργασίας, καθώς αυξάνεται το κόστος

Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2004 11:42

ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ 1.000 έως 1.500 εργαζομένων, θα προχωρήσει μέχρι τον Μάρτιο, η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών κομπιούτερ της Ευρώπης - από πλευράς εσόδων - Cap Gemini SA, στο πλαίσιο του σχεδίου μείωσης των ετήσιων δαπανών, έως 110 εκατ. ευρώ (142 εκατ. δολ.).

Η εταιρεία θα εμφανίσει προ φόρων κόστη που θα κυμανθούν από 120 έως 140 εκατ. ευρώ το δεύτερο εξάμηνο, σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής της, Nicolas Dufourcq.

Τα έσοδα της Cap Gemini αυξάνονται, καθώς άρχισαν να αποδίδουν τα δύο συμβόλαια πολλών δισ. δολαρίων που υπέγραψε το τελευταίο δωδεκάμηνο.

Το τρίτο τρίμηνο οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 21%, φθάνοντας στο 1,61 δισ. ευρώ, από 1,34 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, μετά τα συμβόλαια που έκλεισε στη Βρετανία.

Τον Σεπτέμβριο, η διοίκηση της εταιρείας προέβλεπε, ότι τα λειτουργικά της κέρδη, ως ποσοστό επί των πωλήσεων θα ήταν 2% με 3%.

Σημειώνεται, ότι τρία από τα συμβόλαια που υπέγραψε με την Inland Revenue, την TXU και τη Schneider Electric SA, αντιστοίχως, θα αυξήσουν τις πωλήσεις της, κατά περίπου 10% το επόμενο έτος.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία υπέγραψε δεκαετές συμβόλαιο, αξίας 1,6 δισ. ευρώ, προκειμένου να διαχειριστεί το σύστημα κομπιούτερ της Schneider Electric στην Ευρώπη και να δημιουργήσει διεθνές σύστημα πληροφορικής, βασισμένο στο λογισμικό της SAP AG. Το συμβόλαιο αυτό έχει ισχύ από τον Ιανουάριο και θα αποφέρει 3% υψηλότερες πωλήσεις στην εταιρεία το επόμενο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα