Στις 545 οι διαπιστωμένενες παράνομες επιδοτήσεις ελαιολάδου στο όνομα νεκρών δικαιούχων

Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2004 15:51

Ανακοινώνοντας τον εντοπισμό περισσότερων από 241 περιπτώσεων που ανακοινώθηκαν στις 26/10 και άλλων 304 περιπτώσεων δηλώσεων αποβιωσάντων που εισέπραξαν παράνομα κοινοτικές επιδοτήσεις ελαιολάδου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Μπασιάκος δήλωσε τα εξής:

«Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και αποδίδουν για πρώτη φορά σημαντικά αποτελέσματα οι στοχευμένοι διασταυρωτικοί έλεγχοι, που διεξάγουν οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ και ΑΥΜΕΕΕ για τον εντοπισμό δικαιούχων κοινοτικών επιδοτήσεων, οι οποίοι λαμβάνουν παράνομα σημαντικά ποσά επιδοτήσεων, τα οποία δεν δικαιούνται, μερικά ή ολικά.

Το τελευταίο 15ήμερο, εντοπίστηκαν πανελλαδικά 304 ακόμη δικαιούχοι επιδοτήσεων, οι οποίοι, ενώ είχαν αποθάνει υπέβαλαν αιτήσεις για οικονομική ενίσχυση στην παραγωγή ελαιολάδου.

Έτσι με τους ελέγχους, εντοπίστηκαν μέχρι τώρα 545 αποβιώσαντες, στο όνομα των οποίων κάποιοι ελάμβαναν επιδοτήσεις ελαιολάδου με ποσά έως 7.138 ευρώ».

Όπως σημείωσε ο κ. Μπασιάκος, «η έρευνα συνεχίζεται και μετά την ολοκλήρωσή της ο ΟΠΕΚΕΠΕ, αφ’ ενός θα προχωρήσει στη διαδικασία ανάκτησης ως αχρεωστήτως καταβληθέντων των ποσών που παράνομα πληρώθηκαν, αφ’ ετέρου θα οδηγήσει στη Δικαιοσύνη όλους όσοι εμπλέκονται στο κύκλωμα αυτό.»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα