Κέρδη στη Wall Street

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013 23:16
UPD:23:56
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Με κέρδη έκλεισε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με τον Dow Jones και τον S&P να κλείνουν σε ιστορικά υψηλά. Είχαν προηγηθεί οι θετικές εκτιμήσεις του ΔΝΤ για τις προοπτικές της οικονομίας των ΗΠΑ, αλλά και η ανακοίνωση της Apple για επίτευξη συμφωνίας για πώληση των iPhones μέσω της China Mobile, την μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο.

Ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0.45% στις  16,294.61μονάδες. Με άνοδο έκλεισαν οι μετοχές της Cisco Systems Inc και η UnitedHealth Group Inc, στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές της Procter & Gamble co και η Microsoft Corp

Ο  S&P σημείωσε άνοδο 0.53% στις  1,827.99 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,08% στις 4,148.903 μονάδες.

Νωρίτερα σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε πως το ΔΝΤ αναθεωρεί προς τα πάνων τις προβλέψεις του για ανάπτυξη στις ΗΠΑ λόγω των πιο σταθερών προοπτικών για το 2014.

Παράλληλα, οι καταναλωτικές δαπάνες των Αμερικανών το Νοέμβριο σημείωσαν αύξηση, υπογραμμίζοντας έτσι την ανάκαμψη της αμερικάνικης οικονομίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν 0,5% το Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο, καταγράφοντας μάλιστα τον ταχύτερο ρυθμό από τον Ιούνιο.

Με τις αργίες των Χριστουγέννων στα μέσα της εβδομάδας, ο όγκος συναλλαγών στην αμερικάνικη αγορά είναι πιθανό να είναι χαμηλότερος από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια. Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα κλείσει νωρίτερα στις Τρίτη και θα παραμείνει κλειστό για την ημέρα των Χριστουγέννων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα