Σε θετικό έδαφος έκλεισε και πάλι η Ευρώπη

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013 18:59
UPD:19:00
REUTERS/ALEX DOMANSKI

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με άνοδο για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς τα αισιόδοξα στοιχεία από τις ΗΠΑ, ενίσχυσαν την επενδυτική ψυχολογία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε 0,61% υψηλότερα, σε μία συνεδριάση αρκετά υποτονικών συναλλαγών, εν όψει της αργίας των Χριστουγέννων.

Ο FTSE 100 ενισχύθηκε 1,09%,  γερμανικός DAX έκλεισε 0,94% υψηλότερα, ο γαλλικός CAC σημείωσε άνοδο 0,51% , ενώ στο +0,71% και στο % έκλεισαν ο IBEX 35 και ο FTSΕ ΜΙΒ αντίστοιχα.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι oι καταναλωτικές δαπάνες το Νοέμβριο, σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων πέντε μηνών, καθώς ενισχύθηκαν 0,5% μετά από άνοδο 0,4% τον Οκτώβριο.

Xθες σε συνέντευξή της στο NBC, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι το Ταμείο αναθεωρεί προς τα πάνω την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η θετική αξιολόγηση που δίνει το ΔΝΤ για την ανάπτυξη των ΗΠΑ, επιβεβαιώνει την βελτίωση των οικονομικών δεικτών που παρατηρούνται τους δύο τελευταίους μήνες.

Οι μετοχές της Apple ενισχύθηκαν 2,74% στο γερμανικό χρηματιστήριο, μετά την επιβεβαίωση της πολυαναμενόμενης συμφωνίας με την China Mobile για την πώληση των smartphones της στην Κίνα.

Οι μετοχές των προμηθευτών της Apple στην Ευρώπη, ARM Holdings και Dialog, ενισχύθηκαν μετά την είδηση​​, και έκλεισαν υψηλότερα κατά  3,93% και 3,43%, αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, Deutsche Bank, άφησε να εννοηθεί πως ίσως χρειαστεί να διαθέσει περισσότερα χρήματα για τις ενδεχόμενες μελλοντικές δαπάνες  προσφυγής σχετικά με την υπόθεση των ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ , μετά τον διακανονισμό ύψους 1,9 δισ. δολαρίων.

Οι μετοχές της ιταλικής Banca Monte deo Paschi ενισχύθηκαν 4,31% μετά την είδηση ότι ο βασικός μέτοχος της τράπεζας ψάχνει να πουλήσει το μερίδιό του ύψους 20%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα