Ανοδικά κινείται η Wall Street

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013 16:54
UPD:16:57
EPA/JUSTIN LANE

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,41%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,43% και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,68% (φωτογραφία αρχείου).

Σε θετικό έδαφος και σήμερα κινείται η Wall Street, μετά τις αισιόδοξες δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ για τις προοπτικές της οικονομίας των ΗΠΑ, καθώς και τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τη καταναλωτικές δαπάνες.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,41%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,43% και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,68%.

Σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε πως το ΔΝΤ αναθεωρεί προς τα πάνων τις προβλέψεις του για ανάπτυξη στις ΗΠΑ λόγω των πιο σταθερών προοπτικών για το 2014.

Παράλληλα, οι καταναλωτικές δαπάνες των Αμερικανών το Νοέμβριο σημείωσαν αύξηση, υπογραμμίζοντας έτσι την ανάκαμψη της αμερικάνικης οικονομίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν 0,5% το Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο, καταγράφοντας μάλιστα τον ταχύτερο ρυθμό από τον Ιούνιο.

Οι μετοχές της Apple σημειώνουν άνοδο 3,27%, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για πώληση των iPhones μέσω της China Mobile, την μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο.

Με τις αργίες των Χριστουγέννων στα μέσα της εβδομάδας, ο όγκος συναλλαγών στην αμερικάνικη αγορά είναι πιθανό να είναι χαμηλότερος από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια. Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα κλείσει νωρίτερα στις Τρίτη και θα παραμείνει κλειστό για την ημέρα των Χριστουγέννων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα