Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν, στα χαμηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων, περιορίζοντας τις ανησυχίες, ότι το κόστος των καυσίμων, θα περιορίσει τα κέρδη και την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Μετοχές αεροπορικών εταιρειών, όπως της All Nippon Airways Co. και εξαγωγικών, συμπεριλαμβανομένης της Samsung Electronics Co., σημείωναν κέρδη.

«Φαίνεται ότι δραπετεύσαμε από το χειρότερο σενάριο της εκτίναξης των τιμών του πετρελαίου με βαρύ τίμημα στην παγκόσμια οικονομία», ανέφερε ο Mitsushige Akino, ο οποίος διαχειρίζεται 189 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Ichiyoshi Investment Management, στο Τόκυο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε 0,2%, φθάνοντας στις 93,79 μονάδες, στις 12:25' μ.μ., ώρα Τόκυο. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei σημείωνε άνοδο, για πρώτη ημέρα μέσα στην εβδομάδα, σε ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στις 10.999,92 μονάδες.

Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε κατά 1,5%, μετά την δέσμευση της Bank of Korea, να περιορίσει την άνοδο του γουόν, το οποίο έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα επτά ετών έναντι του δολαρίου, χθες. Ενα ισχυρό γουόν, θα περιόριζε την αξία των εσόδων των εξαγωγικών εταιρειών της χώρας.

Ο MSCI Asia-Pacific Index, σημείωσε τα πρώτα κέρδη σε χρονικό διάστημα τριών ημερών, μετά την υποχώρηση των τιμών του αργού πετρελαίου για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου, κατά 0,5%, στα 47,13 δολ. το βαρέλι και στα χαμηλότερα επίπεδα μέσα σε μία συνεδρίαση από τις 22 Σεπτεμβρίου, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Το πετρέλαιο έχει σημειώσει άνοδο 45% φέτος. Η Ιαπωνία και η Ν. Κορέα, εισάγουν σχεδόν το σύνολο του πετρελαίου που καταναλώνουν.

Οι λοιποί δείκτες σε κάθε αγορά της Ασίας σημείωναν κέρδη, εκτός από τους δείκτες στην Ταϊβάν και τις Φιλιππίνες.

Ο Topix στην Ιαπωνία σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 1.103,38 μονάδες. Ο δείκτης του κλάδου των αεροπορικών εταιρειών, εμφάνισε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο μεταξύ των 33 κλάδων που απαρτίζουν τον δείκτη, σημειώνοντας αύξηση 0,9%.

Οι μετοχές της All Nippon, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ιαπωνίας, σε εθνικό επίπεδο, σημείωναν άνοδο 0,9%, φθάνοντας στα 343 γιέν η μία. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η εταιρεία είχε πει, ότι σκέφτεται να προχωρήσει στην αύξηση των τιμών των εισιτηρίων στα δρομολόγιά της προς τη Β. Αμερική, σε ποσοστό της τάξης του 5%, ποροκειμένου να καλύψει το κόστος των καυσίμων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα