National Australia Bank: 52% μείωση των κερδών

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2004 08:01

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 52%, μετά τον περιορισμό του μεριδίου της στις δανειοδοτήσεις και τις καταθέσεις, αποτέλεσμα του σκανδάλου στις συναλλαγές συναλλάγματος, που κόστισε τη θέση του επικεφαλής της, εμφάνισαν το πρώτο εξάμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης δανείστριας της Αυστραλίας, National Australia Bank Ltd.

Τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν στο 1,01 δισ. δολ. Αυστραλίας (768 εκατ. δολ. ΗΠΑ) το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 2,09 δισ. δολ. Αυστραλίας, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας.

«Αυτό το φτωχό αποτέλεσμα, είναι ανεπίτρεπτο», ανέφερε ο επικεφαλής της John Stewart, 55 ετών, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της τράπεζας, μετά τον Frank Cicutto, που παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο. Ο ίδιος προέβλεψε, ότι, τα κέρδη θα υποχωρήσουν περισσότερο αυτό το εξάμηνο.

Τα χαμηλότερα καθαρά κέρδη που εμφάνισε η National Australia από το 2001, έρχονται σε αντίθεση με τα κέρδη σε επίπεδα ρεκόρ της Westpac Banking Corp. και της Australia & New Zealand Banking Group Ltd.

Ο Stewart, δαπανά περισσότερα στο marketing, πουλά φθηνότερα δάνεια και προσφέρει υψηλό τόκο στις καταθέσεις, προκειμένου να κρατήσει του πελάτες της τράπεζας, καθώς οι απώλειες από τις συναλλαγές σε συνάλλαγμα, έβλαψαν τη φήμη της.

Οι μετοχές της National Australia, της μεγαλύτερης τράπεζας Ασίας και Ειρηνικού – εκτός Ιαπωνίας – κέρδιζαν 41 σεντς, ποσοστό 1,5%, φθάνοντας στα 28,26 δολ. Αυστραλίας η μία, στις 3:07' μ.μ., ώρα Σύδνεϋ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα