Πιέσεις στο δολάριο, σταθεροποιητικά το ευρώ

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013 13:00
UPD:13:15
REUTERS/Toru Hanai

Το δολάριο υποχωρεί σήμερα, λόγω της πτώσης των αποδόσεων στα αμερικάνικα κρατικά ομόλογα, αν και μετά την πρόσφατη απόφαση της Fed να αρχίσει τη μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, η πίεση στο αμερικάνικο νόμισμα αναμένεται να είναι περιορισμένη. Σταθεροποιητικές τάσεις στο ευρώ.

Τα βασικά νομίσματα κινούνται στους ρυθμούς των αργιών των εορτών των Χριστουγέννων, με την ρευστότητα στην αγορά συναλλάγματος να κινείται σε υποτονικά επίπεδα λόγω της αργίας στην Ιαπωνία, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των αγορών της Ευρώπης κινείται στους ρυθμούς της τελευταίας πλήρους συνεδρίασης πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Το δολάριο διαπραγματεύεται στο 103,98 έναντι του γεν μετά από την κορυφή πέντε ετών που άγγιξε την Παρασκευή, και το 104,64.

Ο όγκος συναλλαγών είναι 90% χαμηλότερος σήμερα από τον μέσο όρο του τελευταίου μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters.

Το ευρώ παραμένει αμετάβλητο στο 1,3680 έναντι του δολαρίου, μετά το χαμηλό δύο εβδομάδων και το 1,3625 που άγγιξε την Παρασκευή.

Έναντι του γεν το ευρώ διαπραγματεύεται στο 142,20, έχοντας απομακρυνθεί από το υψηλό πέντε μηνών και το 142,90 .

Αν και η δυναμική για ρευστοποιήσεις στην ισοτιμία δολαρίου / γεν παραμένει σημαντική, η τάση του ιαπωνικού νομίσματος για αποδυνάμωση, θα επιμείνει και στο νέο έτος, σύμφωνα με την Credit Agricole



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα