Σε θετικό έδαφος για τέταρτη μέρα η Ευρώπη

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013 12:11
UPD:12:20
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Άνοδος σημειώνεται στις ευρωπαϊκές αγορές για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, μετά τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx Europe 600 από τον Απρίλιο η οποία σημειώθηκε την Παρασκευή. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι αυξάνει τις προοπτικές ανάπτυξης για την οικονομία των ΗΠΑ, ενισχύοντας έτσι την επενδυτική ψυχολογία.

Ο δείκτης Euro Stoxx 600 ενισχύεται 0,2%, ενώ τα κέρδη του από τις αρχές του έτους αγγίζουν το 15%, οδεύοντας έτσι για τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο από το 2009.

Ο FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει άνοδο 0,40%, ο DAX καταγράφει κέρδη 0,42%, ο CAC 40 βρίσκεται στο +0,01%, ενώ στο  -0,15% και στο +0,17% κινούνται ο ΙΒΕΧ 35 και ο FTSE MIB.

Oι ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν άνοδο 3,7% την περασμένη εβδομάδα μετά την απόφαση της Federal Reserve να μειώσει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων, η οποία ενίσχυσε την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην δύναμη της οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ .

Το ΔΝΤ αναβαθμίζει τις προοπτικές για την οικονομία των ΗΠΑ καθώς η συμφωνία για τον προϋπολογισμό στην Ουάσινγκτον και το σχέδιο της Fed να μειώσει τις αγορές ομολόγων, μειώνουν τις ανησυχίες για το μέλλον, όπως δήλωσε η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της χθες στο NBC. Το ΔΝΤ είπε τον Οκτώβριο ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα αναπτυχθεί 2,6%. Η Λαγκάρντ δεν έδωσε νέα στοιχεία.

Η μετοχή της Swatch σημειώνει άνοδο 1%, μετά τα νέα ότι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ελβετικών ρολογιών κέρδισε βραβείο διαιτησίας ύψους 402 εκατ. ελβετικών φράγκων.

Η μετοχή της Apple στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 2,65% μετά την επιβεβαίωση της συμφωνίας με την China Mobile.

Οι μετοχές της Banca Monte deo Paschi ενισχύονται 3% στον απόηχο της είδησης ότι ο βασικός μέτοχος της τράπεζας θέλει να πουλήσει το 20% του μεριδίου του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα