Fraport AG: Αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της

Μετά την αύξηση σε ποσοστό 4,1% των κερδών της το τρίτο τρίμηνο
Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2004 09:01

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕ προς τα πάνω την πρόβλεψή της, για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης, η Fraport AG, μετά την αύξηση των καθαρών κερδών το τρίτο τρίμηνο, σε ποσοστό 4,1%, καθώς το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης, το οποίο διαχειρίζεται, το δεύτερο πιο δραστήριο της Ευρώπης, εξυπηρέτησε περισσότερους επιβάτες και μετέφερε περισσότερα εμπορεύματα παρά ποτέ.

Το τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη, αυξήθηκαν στα 58,2 εκατ. ευρώ (75,1 εκατ. δολ.) ή 63 σεντς ανά μετοχή, από 55,9 εκατ. ευρώ ή 61 σεντς που ήταν πριν από ένα χρόνο. Τα αποτελέσματα της Fraport AG, διαμορφώθηκαν εντός των προβλέψεων των εννέα οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 11%, φθάνοντας στα 544,3 εκατ. ευρώ, από 491,1 εκατ. ευρώ.

Η κίνηση στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης, το οποίο κατατάσσεται στη δεύτερη θέση μετά το Heathrow του Λονδίνου, της BAA Plc, αυξήθηκε περίπου 3,5% το τρίμηνο, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες αύξησαν τα δρομολόγιά τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στη ζήτηση των υπερατλαντικών ταξιδίων.

Η γερμανική Lufthansa AG, η μεγαλύτερη πελάτισσα του αεροδρομίου, αύξησε τη χωρητικότητά της περίπου 15%, κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο, ενώ το αεροδρόμιο, διαχειρίστηκε 15% περισσότερα εμπορεύματα.

Η Fraport, εκτιμά, ότι οι πωλήσεις της θα αυξηθούν κατά 7,5% και τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη της, λίγο υψηλότερα από το 10%, ενώ το διοικητικό της συμβούλιο σχεδιάζει να αυξήσει την αναλογία του μερίσματος.

Η επιβατική κίνηση στα έξι συνολικά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η εταιρεία, αυξήθηκε σε ποσοστό της τάξης του 5,5%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα της ιστορίας της. Η Fraport έχει στην κυριότητά της ή κατέχει μερίδια και σε άλλα αεροδρόμια της Γερμανίας, καθώς επίσης στην Antalya της Τουρκίας και τη Λίμα του Περού, μαζί με εταιρείες διαχείρισης αποσκευών και παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα