Telefonica Moviles: Πρόβλεψη για χαμηλότερες πωλήσεις

Μετά τη μείωση των καθαρών της κερδών
Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2004 10:24

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕ προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις της στο σύνολο της χρήσης, μετά την αύξηση του ανταγωνισμού, που την οδήγησε σε μείωση των κερδών το τρίτο τρίμηνο, η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ισπανίας, Telefonica Moviles SA.

Οι πωλήσεις της στο σύνολο του έτους θα αυξηθούν από 12% έως 13% και τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη της, κατά περίπου 3%, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Τον Φεβρουάριο, η διοίκησή της προέβλεπε, ότι οι πωλήσεις της θα αυξηθούν περισσότερο από 13% και τα EBITDA, περισσσότερο από ποσοστό της τάξης του 7%.

Ο επικεφαλής της, Antonio Viana-Baptista, κάνει εκπτώσεις, προκειμένου να διατηρήσει την ηγετική θέση της εταιρείας στην Ισπανία και την Βραζιλία, όπου ο ανταγωνισμός από άλλες εταιρείες, όπως τη Vodafone Group Plc, την America Movil SA και την Telecom Italia Mobile SpA, αυξάνεται συνεχώς. Η ισπανική διαχειρίστρια, επεκτείνεται στην Λατινική Αμερική, καθώς οι υπηρεσίες ασύρματης τηλεφωνίας, έχουν σχεδόν κορεστεί στην Ισπανία.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 467,4 εκατ. ευρώ (603 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 478,7 εκατ. ευρώ, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την εταιρεία. Τα κέρδη της, προβλεπόταν να διαμορφωθούν στα 502 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με οκτώ οικονομικούς αναλυτές του Bloomberg News.

Το τρίτο τρίμηνο, οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 11%, φθάνοντας στα 2,95 δισ. ευρώ, έναντι 2,67 δισ. ευρώ, που ήταν πέρυσι. Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη της, αυξήθηκαν 1,2%, φθάνοντας στο 1,26 δισ. ευρώ, έναντι 1,24 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την Telefonica Moviles.

Οι προβλέψεις για το σύνολο του έτους έγιναν, χωρίς τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τις συγχωνεύσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα