Cable & Wireless: Απολύει υψηλόβαθμα στελέχη της

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2004 10:41

ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ υψηλόβαθμων στελεχών της, συμπεριλαμβανομένου και του Chief Operating Officer, Kevin Loosemore, προχωρά ο επικεφαλής της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Βρετανίας, Cable & Wireless Plc, Francesco Caio, μειώνοντας τον αριθμό των εργαζομένων και λαμβάνοντας σκληρότερα μέτρα στη μεγαλύτερη αγορά που δραστηριοποιείται.

Ο Loosemore, που εργαζόταν στην εταιρεία από τον Απρίλιο του περασμένου έτους και ο επικεφαλής Royston Hoggarth στη Βρετανία, θα αποχωρήσουν από την εταιρεία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Cable & Wireless.

Ο Caio, έχει διανύσει τον μισό δρόμο του τριετούς σχεδίου που εφαρμόζει να αυξήσει τα κέρδη και τα έσοδα της εταιρείας και αναλαμβάνει μεγαλύτερο έλεγχο, μετά τη σημερινή ανακοίνωση για τη μείωση του κόστους και την έξοδο της εταιρείας από την αγορά των ΗΠΑ, προκειμένου να εμφανίσει κέρδη για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια.

«Καθώς θα μπαίνουμε στη φάση αναδιοργάνωσης, θα έχω μεγαλύτερο έλεγχο των δραστηριοτήτων μας στη Βρετανία», είπε ο Caio, 47 ετών, σε δήλωσή του, συμπληρώνοντας: «Οι συνθήκες της αγοράς, φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα προκλητικές, σε όλο το φάσμα των εργασιών μας το δεύτερο εξάμηνο».

Τα καθαρά κέρδη το πρώτο εξάμηνο, που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, ανήλθαν σε 204 εκατ. λίρες Αγγλίας (378 εκατ. δολ.) ή 8,8 πένες ανά μετοχή, έναντι ζημίας 80 εκατ. λιρών ή 3,4 πένες ανά μετοχή, που ήταν πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις της υποχώρησαν στο 1,62 δισ. λίρες έναντι 1,73 δισ. λιρών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της.

Η Cable & Wireless, ανακοίνωσε, ότι θα απολύσει 600 υπαλλήλους της στη Βρετανία και την Ευρώπη και θα κλείσει το γραφείο της στο Λονδίνο, μειώνοντας το κόστος λειτουργίας. Περίπου το ήμισυ των απολύσεων έγινε στη Βρετανία, σύμφωνα με τον Caio.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα