Αναθεώρηση δείκτη FTSE - Med 100

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2004 16:33

Πραγματοποιήθηκε χθες 9 Νοεμβρίου, 2004 στα γραφεία του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, η τακτική εξαμηνιαία συνεδρία της ειδικής συμβουλευτικής επιτροπής που συστάθηκε για τον κοινό περιφερειακό Δείκτη FTSE–Med 100. Oι εταιρείες που θα αποτελούν το Δείκτη για το επόμενο εξάμηνο περιλαμβάνονται στο συνημμένο αρχείο.

Ο Δείκτης FTSE-Med 100 που τέθηκε σε εφαρμογή στις 19/6/03, αποτελείται από 100 μετοχές που είναι εισηγμένες σε τρία Χρηματιστήρια (Τελ-Αβίβ, Αθηνών και Κύπρου), ορισμένες εκ των οποίων είναι επίσης εισηγμένες σε Χρηματιστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών ή σε άλλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια. Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου επιτελεί ρόλο Γραμματείας για το Δείκτη αυτό.

Σ’ αυτή τη συνάντηση, η Επιτροπή για το Δείκτη αυτό, η οποία αποτελείται από στελέχη των Χρηματιστηρίων Αθηνών, Τελ-Αβίβ και Κύπρου, καθώς επίσης και από εκπρόσωπο του Οργανισμού παροχής δεικτών και χρηματιστηριακής πληροφόρησης “FTSE Group”, προέβη σε λεπτομερή ανασκόπηση της λειτουργίας του δείκτη για το εξάμηνο Απρίλιος 2004 – Νοέμβριος 2004, σύμφωνα με τους τεχνικούς Κανόνες Λειτουργίας του Δείκτη. Με βάση τη σύνθεση του Δείκτη σημειώνεται ότι περιέχονται σ΄ αυτόν 49 μετοχές εταιρειών από το Χρηματιστήριο Αθηνών, 46 εταιρείες από το Χρηματιστήριο του Τελ – Αβίβ και 5 εταιρείες από το Χρηματιστήριο Κύπρου (ΧΑΚ).

Οι νεοεισερχόμενες μετοχές εταιρειών στο Δείκτη FTSE Med 100 είναι τρεις από το Χρηματιστήριο του Τελ-Αβίβ και μία από το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ εξέρχονται του Δείκτη τέσσερις μετοχές εταιρειών από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Συμφωνήθηκε επίσης όπως το αναλυτικό ενημερωτικό κείμενο για το Δείκτη εκδίδεται σε δύο εβδομάδες μετά από την τακτική εξαμηνιαία συνεδρία της ειδικής συμβουλευτικής επιτροπής. Το ενημερωτικό κείμενο αυτό θα περιέχεται και στην ιστοσελίδα του ΧΑΚ www.cse.com.cy.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα