Ράλι καταγράφει το δολάριο

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013 14:26
UPD:14:30
REUTERS/SUKREE SUKPLANG

Το δολάριο κινείται σε υψηλά πενταετίας έναντι του γεν, στον απόηχο της απόφασης της Fed για μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, η οποία οδηγεί τις αποδόσεις των αμερικάνικων κρατικών ομολόγων υψηλότερα.

Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται επίσης και έναντι του ευρώ, μετά την απόφαση του οίκου αξιολόγησης S&P να μειώσει την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ΑΑ+ από ΑΑΑ, επικαλούμενος τις αυξανόμενες εντάσεις στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό.

Συγκεκριμένα, το δολάριο ενισχύεται στο 104,60 έναντι του γεν στην πλατφόρμα συναλλαγών της EBS, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2008.

Σε αντίθεση με τη Fed , η Τράπεζα της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας ότι θα διατηρήσει τη νομισματική πολιτική της χαλαρή και οι “ταύροι” του δολαρίου στοχεύουν τώρα σε ένα επίπεδο της τάξης του 105,25 έναντι του γεν, επισημαίνουν οι αναλυτές.

Η σημερινή εικόνα της αγοράς συναλλάγματος οφείλεται κυρίως στη δύναμη του δολαρίου, όπως τονίζει η Commerzbank και προσθέτει πως το γεν έχει υποστεί ισχυρές πιέσεις λόγω της υπόσχεσης του Μπεν Μπερνάνκε να μην αυξηθούν τα επιτόκια στο εγγύς μέλλον .

Το ευρώ, το οποία έχει εκπλήξει πολλούς αναλυτές και τους διαχειριστές των hedge funds με την ισχυρή του κίνηση έναντι του δολαρίου από το καλοκαίρι, υποχωρεί 0,2% έναντι του αμερικάνικου νομίσματος στο 1,3632 δολάρια .

Αυτό αποτελεί ουσιαστικά το αποτέλεσμα των αυστηρότερων νομισματικών συνθηκών στη ζώνη του ευρώ, καθώς οι τράπεζες επιστρέφουν το φθηνό δανεισμό στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , όπως σημειώνει η ING.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα