Melrose: 1,15 δισ. δολ. για την εξαγορά της Novar Plc

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2004 10:19

ΤΟ ΠΟΣΟΝ των 625 εκατ. λιρών Αγγλίας (1,15 δισ. δολ.), για την απόκτηση της Novar Plc, της βρετανικής κατασκευάστριας κλιματιστικών συστημάτων για κτίρια, η οποία εμφάνισε τρεις φορές ζημίες τα τελευταία πέντε χρόνια, προσέφερε η βρετανική Melrose Plc.

Η προσφορά, που ανεβάζει την αξία της εταιρείας, στις 145 πένες ανά μετοχή, είναι 17% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος στις 123,75 πένες η μία, στις 3 Νοεμβρίου, μία ημέρα πριν η Melrose εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για εξαγορά. Χθες, η Novar, απέρριψε την προσέγγιση της Melrose, λέγοντας, ότι είχε και άλλες προσφορές, από εταιρείες που δεν κατονόμασε.

Οι μετοχές της Novar, αναρριχήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 16% στις 4 Νοεμβρίου, μετά την ανακοίνωση της Melrose, ότι θα κάνει προσφορά για την εξαγορά της. Η μετοχή κέρδιζε μία πένα, φθάνοντας στις 146 πένες η μία χθες, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται στα 629 εκατ. λίρες Αγγλίας. Μέσα στο έτος, έχει σημειώσει άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 5,8%. Οι μετοχές της Melrose έχουν κερδίσει φέτος 1,2%, φθάνοντας στις 132,5 πένες η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα