ΒSkyB: 62.000 νέοι συνδρομητές, στο 3% η αύξηση των κερδών

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2004 10:58
UPD:15:11

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 3%, εμφάνισαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της συνδρομητικής τηλεόρασης, British Sky Broadcasting Group Plc, της Βρετανίας, που ελέγχεται από τον Rupert Murdoch, καθώς απέκτησε περισσότερους συνδρομητές, από ό,τι εκτιμούσαν οικονομικοί αναλυτές.

Τα καθαρά της κέρδη το τρίμηνο, που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, ανήλθαν σε 93 εκατ. λίρες Αγγλίας, (172 εκατ. δολ.) ή 4,8 πένες ανά μετοχή, έναντι 90 εκατ. λιρών ή 4,6 πένες ανά μετοχή που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της BSkyB. H εταιρεία, προσέθεσε 62.000 συνδρομητές κατά τη διάρκεια του τριμήνου, περισσότερους από τους 50.000 συνδρομητές, που εκτιμούσαν ότι θα αποκτήσει, επτά οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News.

Oι μετοχές της BSkyB, που εδρεύει κοντά στο Λονδίνο, σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση στις 4 Αυγούστου, μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής της, James Murdoch, ότι η εταιρεία θα αυξήσει τις δαπάνες της την επόμενη τριετία, σε μια προσπάθεια αναζωογόνησης της ζήτησης, ακόμη και εάν αυτό βλάψει την κερδοφορία της. Ο James, ηλικίας 31 ετών και ο μικρότερος γιός του Rupert Murdoch, προσπαθεί να καθησυχάσει τους επενδυτές, οι οποίοι ανησυχούν για τα κέρδη της BSkyB.

Η εταιρεία, επανέλαβε σήμερα το σχέδιο επίτευξης του στόχου αύξησης των συνδρομητών της, στα οκτώ εκατομμύρια, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2005, καθώς η ευνοείται από την άνοδο του αριθμού των συνδρομητών εν όψει της περιόδου των Χριστουγέννων. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η εταιρεία πρέπει να αποκτά 117.000 νέους συνδρομητές κάθε τρίμηνο.

Οι μετοχές της BSkyB, οι μέτοχοι της οποίας πραγματοποιούν σήμερα στις 11:30' π.μ. (ώρα Λονδίνου) την ετήσια τακτική γενική τους συνέλευση, κέρδιζαν χθες 4,5 πένες, φθάνοντας στις 532 πένες η μία. Από τις 4 Αυγούστου, έχουν σημειώσει άνοδο της τάξης του 9%.

Η διοίκησή της είχε ανακοινώσει παλαιότερα, ότι κατά τη σημερινή γενική συνέλευση, θα ζητήσει από τους μετόχους της, την αγορά του 5% των ιδίων μετοχών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα