Γαλλία: Στο 0,1% η αύξηση του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο

Ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης σε χρονικό διάστημα πλέον του έτους
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2004 11:09

ΜΕ ΤΟΝ χαμηλότερο ρυθμό, σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους, αναπτύχθηκε το τρίτο τρίμηνο, η οικονομία της Γαλλίας, καθώς οι δαπάνες των καταναλωτών μειώθηκαν και το κόστος του πετρελαίου περιόρισε την παγκόσμια ζήτηση.

Το ΑΕΠ, η αξία όλων των καταναλωτικών αγαθών και των υπηρεσιών, υποχώρησε στο 0,1%, έναντι του αναθεωρημένου 0,6%, κατά το προηγούμενο τρίμηνο, στην τρίτη σε μέγεθος οικονομία της Ευρώπης, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας στο Παρίσι, Insee. Συνολικά 30 οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι το ΑΕΠ της Γαλλίας θα σημείωνε αύξηση 0,4%.

Η ανάπτυξη, σε μερικές από τις μεγαλύτερες αγορές εξαγωγής των γαλλικών προϊόντων, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και τη Βρετανία, υποχωρεί. Η ζήτηση των καταναλωτών σε εθνικό επίπεδο, που τόνωσε την ανάπτυξη το πρώτο εξάμηνο, υποχώρησε το τρίτο τρίμηνο, καθώς η ανεργία, κοντά στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών, έβλαψε τις πωλήσεις των εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της αυτοκινητοβιομηχανίας PSA Peugeot Citroen και της Carrefour SA, της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης της Ευρώπης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα