Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 10:35
UPD:10:39
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Η αγορά στοιχηματίζει ότι ο δείκτης του ινστιτούτου Ifo, ο οποίος θα δημοσιευθεί στις 12:00 (ώρα Ελλάδος), θα είναι εξίσου θετικός με τον δείκτη επενδυτικού κλίματος ZEW (φωτογραφία αρχείου).

Με άνοδο άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, χάρη στα ισχυρά στοιχεία για τις παραδόσεις της σουηδικής Electrolux στις ΗΠΑ και στις προσδοκίες για βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη Γερμανία.

Η αγορά στοιχηματίζει ότι ο δείκτης του ινστιτούτου Ifo, ο οποίος θα δημοσιευθεί στις 12:00 (ώρα Ελλάδος), θα είναι εξίσου θετικός με τον δείκτη επενδυτικού κλίματος ZEW.

Ωστόσο, οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί να προχωρήσουν σε μεγάλες τοποθετήσεις ενόψει των ανακοινώσεων που θα κάνει η Fed μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασής της.

«Αναμένουμε ο Ifo να είναι αντίστοιχος με τον δείκτη ZEW», σχολίασε trader της Peregrine & Black.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύεται κατά 0,5% στις 1.254,46 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX στη Φραγκφούρτη σημειώνει άνοδο 0,6%.

Οι μετοχές της Electrolux καταγράφουν κέρδη 4%, στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν ότι οι πωλήσεις της στις ΗΠΑ σημείωσαν μεγάλη άνοδο τον Νοέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα