Υποχώρησε το δολάριο έναντι του γιεν

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2004 12:51

Υποχώρησε το δολάριο έναντι του γιεν, παρά την απρόσμενη μείωση του ιαπωνικού ΑΕΠ το γ' τρίμηνο, καθώς διατηρείται η ανησυχία στην αγορά για τα τεράστια αμερικανικά ελλείμματα.

Το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύθηκε κατά περίπου ένα γιεν από το χαμηλότερο επίπεδο της ημέρας των 106,80 γιεν/δολ, μετά την ανακοίνωση ότι το ΑΕΠ της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 0,1% το τρίτο τρίμηνο έναντι του δευτέρου τριμήνου (εποχιακώς προσαρμοσμένο).

Στις 12:35 ώρα Ελλάδος ένα δολάριο αγόραζε 105,86 γιεν έναντι 106,63 γιεν αργά χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη, όπου οι αλλαγές ήταν μικρές λόγω της αργίας της Veterans Day.

Ελαφρά ενισχυμένο σε σχέση με την τιμή διαπραγμάτευσής του στη Νεα Υόρκη, είναι και το ευρώ το οποίο ισοδυναμεί με 1,2920 δολάρια. Η ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος με το γιεν διαμορφώνεται στα 136,81 γιεν από 137,63 γιεν.

Τα κέρδη του ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος περιορίστηκαν μετά από σειρά λεκτικών παρεμβάσεων των υπευθύνων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ρυθμό των πρόσφατων κερδών του ενιαίου νομίσματος.

Πάντως, αναλυτές εκτιμούν ότι προς το παρόν η ΕΚΤ θα περιορίσει τις παρεμβάσεις της σε λεκτικό επίπεδο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα